Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timmer blockerade vägen efter lastbilsolycka på riksväg 83 – trafikanter hänvisas till andra vägar

En timmerbil körde sent på torsdagskvällen i diket och lade sig på sidan längs riksväg 83 i höjd med Ramsjö söder om länsgränsen, mellan Östavall och Ljusdal.
Timmer spreds över vägen vid olyckan och morgontrafiken kommer behöva ta andra vägar, uppger Trafikverket.

Kartan anger ungefärlig position.

Larmet om olyckan inkom klockan 23:11. Det var halt på platsen och timmerbilen körde av vägen i en skarp kurva. Timmer blockerade vägen efter dikeskörningen och klockan 00:50 meddelade SOS Alarm att räddningstjänst var på plats och dirigerade trafiken.

Ett körfält var tidvis under natten öppet, men vid 03-tiden meddelade Trafikverket att vägen återigen stängts av då timret skulle lastas om.

Vägen kan öppnas tillfälligt, men stängs återigen av när lastbilen ska bärgas. Trafikverket hade under tidiga morgonen personal på plats och trafikanter hänvisas till alternativa vägar. Prognosen är att arbetet kommer pågå till klockan 07, men tiden kan komma att ändras.

Vid 08 var vägen öppen igen.

Timmerbilens chaufför klarade sig oskadd och behövde inte föras till sjukhus. Polisen misstänker inget brott.