Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå är landets bostadsraket – villapriserna har ökat mest i Sverige

Att villapriserna i landet har gått stadigt uppåt har nog inte undgått någon. Störst prisökning de senaste tio åren har Timrå kommun stått för.

Annons

Timrå kommun är landets snabbast stigande prisraket på villamarknaden. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Svensk Fastighetsförmedling.

185 av landets 290 kommuner har kunnat analyseras och under de tio senaste åren har villapriserna stigit mest i Timrå. Hela 123 procent har den genomsnittliga köpesumman ökat. Sundsvalls kommun ligger på plats tio med en ökning på 89 procent.

– Stigande bostadspriser är något vi vant oss vid de senaste tio åren och under hösten har vi sett att prisutvecklingen saktat in, speciellt i storstäderna. Det är något som i sin tur också bidragit till att marknaden blivit mer avvaktande, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Grafik: Klicka på staplarna för att se prisökningen.