Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå besegrade Asplöven på straffar

Timrå tog andra raka segern, efter straffavgörande mot Asplöven.
Hjälte för Timrå blev målvakten Johan Mattsson – efter att ha fått analyser om straffskyttarna av förre Asplövenspelaren Nicolai Bryhnisveen.
– Om det hjälpte? Vi vann ju, säger Mattsson.

Timrås match mot Asplöven var ingen publikfriare, men hemmalaget fick en hel del power play-träning då Asplöven hade svårt att hålla sig från båset i början.

Men Timrås första mål satt djupt inne, när Jonathan Dahlén skickade in pucken i fyra mot tre-spel, i andra perioden.

Asplöven replikerade snabbt och kvitteringsmålet stod sig till slutsignal och över förlängningen.

– De två första tycker vi egentligen inte var så bra. Det hackade lite och var spretigt i spelet. Vi har försökt bli jämnare, men vi fuskade mycket, säger Roger Forsberg.

Redan innan straffläggningen hade Johan Mattsson utsetts till matchens bäste spelare. Timråmålvakten hade fått ta en del frilägen och jobbiga puckar när hans lag spretade.

– Han vinner matchen åt oss i dag, sa Forsberg.

Och matchens lirare-epitetet stärktes nog bara av straffavgörandet.

Mattsson tog samtliga tre och efteråt så tackade han en lagkamrat för det.

– Jag pratade med Nicolai (Bryhnisveen) innan. Han har ju spelat i Asplöven och har koll, så han tipsade om vad några av dem brukar göra.

Hade du någon nytta av det?

– Ja, jag tog ju straffarna.

Den avgörande kom från Colin Long, som var en av de Bryhnisveen varnat för (även om de inte spelade ihop förra säsongen).

– Han sa att han gillar att vicka och försöka smälla lågt. Det har man i bakhuvudet, men sedan måste man läsa situationen rätt, det är det som avgör och det läste jag rätt.

Timrås behövde då bara lägga två straffar och den andra satte John Westin. Hans första mål för säsongen.

För Timrå innebär det andra raka segern.

– Det är riktigt skönt. Redan efter Moramatchen sa jag det, att det kändes som några kilo lättade från våra axlar. Nu känns det bara ännu mer så, säger Mattsson.