Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå besegrade IK Pantern på hemmaplan efter dramatik

Det krävdes en hel del dramatik.
Men till slut kunde Timrå ta tre poäng mot IK Pantern.
En stark andraperiod la grunden för segern.
– Skönt att avsluta med en seger inför brejket, säger Per Hallin.

LÄS MER: Klubbdirektören hyllades inför matchen mot Pantern .

Timrå fick en tuff start på matchen mot gästande IK Pantern, som kom ut med bra fart. När Timråspelare sedan rensade pucken rakt till en Fredrik Händemark i egen zon kunde gästerna ta ledningen. Händemark rundade nämligen Johan Mattsson i Timråmålet och kunde lägga in pucken efter drygt fyra minuter. Ett mål som satte tonen för resten av perioden, även om det inte blev några fler mål.

– Johan Mattsson håller oss kvar i den första perioden, säger Per Hallin.

Hemmalaget kom ut med mycket bättre fart i andra perioden än vad de gjorde i den första, och de får också mycket bättre press på gästerna. Men trots flera chanser så dröjde det till knappt 16 in i perioden innan målet kom. Det när Nicolai Bryhnisveen styrde in ett skott från Victor Ejdsell.

Drygt två minuter senare kom också ledningsmålet för Timrå. Det när Sam Marklund forcerade in pucken på en målvaktsretur.

– Andra perioden är riktigt bra. Vi växer in i det efter den första och efter 1–1, säger Roger Forsberg.

– Den andra perioden är våran. De har ett skott och det var i boxplay, säger Hallin.

I den tredje perioden parkerade Pantern i Timrås zon i jakten på en kvittering. Någon kvittering kom däremot aldrig.

Johan Mattsson stod för ett par fina räddningar samtidigt som han hade en del tur med sig.

När då lagkaptenen Per Hallin kunde flippa in pucken i ett tomt Panternmål med 25 sekunder kvar att spela var det över, och Timrå tog tre viktiga poäng.

– Pucken ställde sig på högkant, så det blev en "knuckle puck". Jag trodde att den skulle gå över när jag sköt. Skönt att avsluta med en seger inför brejket, för vi har en hel del att jobba med. Vi måste spela hockey, inte tänka. Det var det vi gjorde i den andra perioden, säger Hallin.

LÄS MER: Så var Timrå IK–Pantern - period för period .

LÄS MER: Timråbacken är ljumskskadad – nu kan han bli borta ett tag .