Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå besegrade oddsen – tog femte segern av sex möjliga: "Vi är ett lag i medgång"

Tio spelare borta, en utvisning, två skador och underläge efter sex minuter.
Det skulle inte gå.
– Men vi är ett lag i medgång, det märks en sån här gång, säger Timråmittfältaren Philip Olofsson efter 2–1 borta mot jumbon Strömsberg.

Avstängde Per Nyman var det tyngsta avbräcket på förhand, men ytterligare nio spelare var upptagna av jobb, flytt eller skola om de inte hunnit skada sig i veckan.

När sedan Strömsberg gjorde 1–0 på straff tämligen omgående och Faton Buzuku blev utvisad efter 26 minuter, efter att ha gett igen och knuffat Strömsbergsbacken Björn Johansson utanför sidlinjen, såg det verkligen mörkt ut.

– Jag sätter laget i en svår sits, men jag tycker inte att det ska vara rött. Jag blir knuffad, knuffar tillbaka och den andre killen får ingenting. Det är inte rätt, säger en besviken Buzuku sedan han duschat och satt sig på en träbänk vid sidan om planen.

Då hade Oskar Fors också linkat av med en stukning. Med endast Israel Kalenga och Robin Nordin som utespelare på bänken fanns det inte så väldigt mycket för tränaren Pontus Melander att laborera med. Men han skickade in Robin Nordin på vinst och förlust. Nordin fixade en straff i 51:a minuten som Philip Olofsson slog in och bara tre minuter senare nickade Stefan Grönlund in segermålet på hörna.

Sen haltade Robin Nordin ut igen – skadad förstås.

– Jag trodde inte på en vändning i paus, men det märks verkligen att vi är ett lag i medgång och Strömsberg ett lag i motgång. Nu hade vi lite tur, säger Philip Olofsson, som gläds åt att laget nu vunnit fem av de sex senaste matcherna.

– Vi har kommit igång ordentligt och det är starkt att komma igen och vinna en sån här match, det visar att vi har en bra och bred trupp. Men jag fattar inte hur Strömsberg bara kan ha ett poäng, det var ett av de bättre lagen vi mött tycker jag.

I nästa omgång blir det tuffare. Då väntar Sandvikens IF för Timrås del, med norrtvåans skyttekung Marcus Hägg (12 mål) som nu stod och led med sina gamla lagkamrater i Strömsberg.

Strömsberg–Timrå 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (6) Tobias Lööf (straff), 1–1 (51) Philip Olofsson (straff), 1–2 (54) Stefan Grönlund (hörna).

Utvisning, Timrå: Faton Buzuku (26).

Domare: Rambod Beigi, Sandviken.

Publik: 100.