Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå derbyvinnare efter stor dramatik i Timrå Isstadion

Det blev dramatiskt som i de tidigare derbyna.
Den här gången kunde däremot Timrå dra det längsta strået.
Det efter att Jeremy Boyce skickat upp 2–1 i förlängningen för två poäng.
– Jag tyckte själv att jag höll i pucken för länge, säger målskytten Boyce.

Annons

Timrå kom ut med flygande fart, precis som de gjort i de förra derbyna. Den här gången fick de också tidigt utdelning när Jens Westin skickade in ett tungt slagskott från högra tekningscirkeln. Då hade knappt fem minuter gått av matchens första period.

Även om Timrå försökte hålla tempot uppe kom de allt mer in i Sundsvalls låga tempo, men skapade ändå ett par chanser för att utöka ledningen. Sundsvall hade svårt att komma till heta målchanser.

– Det var en start som vi behövde, säger Timråmålvakten Johan Mattsson.

Sundsvall inledde perioden i powerplay, men skapade inget hett. Istället var det när laget hade en spelare på isen som de farligaste lägena skapades. Först genom Mattias Månsson som kom fri med Johan Mattsson, men Mattsson stod pall och klarade med skridskospetsen.

Bara minuter senare kom Christian Söderström i bra läge och avlossade ett skott som Timråmålvakten klarade med högeraxeln.

– Vi hade bra målvaktsspel i dag, berömde tränaren Roger Forsberg.

Timrå försökte offensivt, men hade svårt att skapa riktigt heta lägen. I slutet av perioden drog Jeremy Boyce på sig fyra minuter för en hög klubba. Sundsvall hade dock svårt att komma in i offensiv zon, och fick inleda även period tre med en man mer på isen.

– Johan Mattsson håller kvar oss i matchen. Han gör det riktigt bra, säger Boyce.

Drygt 13 minuter in i period tre kunde Sundsvall kvittera genom Tommy Enström i powerplay. Efter målet tog matchen fart rejält och det blev full fart från bägge lagen.

Något fler mål blev det däremot inte under ordinarie tid utan det krävdes förlängning för att få fram en vinnare.

– Det var otur med 1–1. Den tar på Didrik Strömberg. Jag såg pucken och skulle ha den i plocken, det var därför det var öppet där, säger Mattsson om kvitteringsmålet.

Och den här gången blev det Timrå. För exakt två minuter in i förlängningen skickade Jeremy Boyce upp ett dragskott i nättaket bakom Markus Olsson i Sundsvalls målet.

– Jag tyckte själv att jag höll i pucken för länge. Jag tänkte egentligen skjuta tidigare, för det var då jag såg luckan. Sen försökte jag bara få upp den högt, och den satt bra, säger Boyce.

Boyce som tidigare i matchen brände ett friläge.

– Jag tänkte på mitt läge som hade betytt 2–0 när de kvitterade, säger han.

För Timrå innebär de två poängen att de bryter den dystra förlustsviten.

– Vi ska spela om playoffplatserna, och då är det stor skillnad på varje vinst eller förlust. Speciellt när det är så tajt i tabellen, säger Boyce.

Läs mer: Här är betygen på spelarna och fansen

Läs mer: Så många såg hockeyderbyt på plats

Läs mer: Överraskningen inför derbyt

Läs mer: Så var derbyt mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey

Se också: Timrås sportchef ger besked om SHL-forwarden