Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå har högst behörighet till gymnasiet i länet: "Jätteroligt att äntligen ligga i täten"

Timrå har högst behörighet till gymnasiet i Västernorrland och ligger högt över rikssnittet. För tredje året i rad har både gymnasiebehörigheten och det genomsnittliga meritvärdet ökat, visar Skolverkets senaste statistik.

Av länets sju kommuner hamnar Timrå på en förstaplats sett till andelen elever i årskurs nio med gymnasiebehörighet, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Årets resultat visar att arbetet med välskötta skolor har gett resultat, säger Krister Håkansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Skolverkets statistik visar att behörigheten till gymnasiet har ökat till 92,6 procent (läsåret 16/17) jämfört med 84,9 procent (läsåret 15/16). Statistiken visar också att det genomsnittliga meritvärdet har höjts från 211,3 till 223,2 exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund.

– Efter flera års uthålligt arbete på alla nivåer så är det jätteroligt att äntligen ligga i täten. Eleverna och alla inblandade vuxna kan känna sig stolta i dag, säger Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Läs också: Fler blir behöriga till gymnasiet i Sundsvall: "Vi har jobbat hårt"

I statistiken för gymnasiebehörighet där nyanlända elever och elever med okänd bakgrund inkluderas, placerar sig Timrå på en andraplats, strax efter Örnsköldsvik.

FLER NYHETER:

Kvinna dog av cancer – som missades av sju läkare på hälsocentral i Sundsvall

För Plus-kunder: Nedlagd leksaksbutik gör comeback i Birsta – flyttar in i matjättes lokaler

Barnen krävde att få 4 miljoner kronor av Bengt Lindströms arv – fick inte ett öre

För Plus-kunder: Här säljs knarket i Sundsvall – sex adresser i centrum pekas ut i stor kartläggning

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.