Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK besegrade Björklöven – Jonathan Dahlén avgjorde med läckert segermål

Första träningsmatchen på hemmais för säsongen slutade med seger för Timrå IK. Jonathan Dahlén blixtrade till med en individuell prestation när han satte 3–2 i tredje perioden och avgjorde. "En liten Dahlenare", säger han om segermålet.

Tv-klippet: Oskar Lund: "Timrå IK vinner rättvist – men det finns mer att hämta"

Björklöven tog ledningen både en och två gånger i träningsmatchen mot Timrå. Men i slutet av andra perioden kvitterade först Emil Berglund, fint framspelad av John Westin, och sedan visade Jonathan Dahlén att takterna från förra säsongen sitter kvar.

Timråtalangen fick pucken till höger i anfallszon, gjorde en dragning och satte sedan 3–2 efter 4.29 av tredje perioden framspelad av William Garpenlöv.

– Kul med Garpenlöv, han ser den där passningen och har bra spelsinne. Jag får tid på mig och öppnar höfterna, går runt backen och sätter dit pucken, säger Dahlén som gjort liknande mål tidigare.

– En liten "Dahlenare", säger han själv.

Läs också: Lämnar Timrå IK efter flera säsonger – juniorbacken klar för spel i Nordamerika

Hans mål blev matchens sista och Timrå vann inför hemmafansen.

– En bra träningsmatch med hög intensitet, närkampsspel och känslor. Det här är det närmaste en tävlingsmatch man kommer, säger Roger Forsberg.

Timråtränaren som främst imponerades av lagets fjärdekedja.

– Kedjan med Berglund, Wedin och Westin visar vägen. Johan Persson gör också en väldigt bra match och är stark med pucken. Dessutom är Adam Ohre bra i målet, säger Forsberg.

Han var inte lika nöjd över vad förstakedjan med Jonathan Dahlén, Sebastian Lauritzen och Jens Lööke presterade. I tredje perioden sattes Johan Persson in med Lauritzen och Dahlén istället samtidigt som Lööke klev in med Johan Johnsson och Filip Fällman.

– Vi tyckte att de körde fast i dag, säger Forsberg om förstaformationen.

– Vi får inte fastna i något och ibland kan det vara bra att byta kedjekamrater. Men de har sett bra ut tillsammans på träning.

Jonathan Dahlén medger att det finns mer att ta av.

– Det är försäsong och det finns mycket att jobba på. Men det har blivit bättre för varje match och sista perioden i dag tycker jag är riktigt bra från lagets sida. För egen del tycker jag det är kul att spela med både Persson och Lööke, det är två skickliga spelare och jag tror det skulle fungera med båda två. Men det är Roger som bestämmer och sätter ihop laget.

Han fortsätter:

– I dag tycker jag det är ett styrkebesked av oss som lag i tredje perioden.

Timrå IK–IF Björklöven 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (7.57) Jesper Thörnberg (Lucas Sandström, David Lindquist) spel i numerärt överläge.

Andra perioden: 1–1 (1.10) Mattias Nilsson (Andreas Molinder, Jeremy Boyce), 1–2 (6.01) Axel Ottosson (Nicklas Johansson, Emil Wikström), 2–2 (17.11) Emil Berglund (John Westin, Anton Wedin).

Tredje perioden: 3–2 (4.29) Jonathan Dahlén (William Garpenlöv).

Skott: 36-22 (15-7, 15-7, 6-8)

Domare: Christoffer Holm.

Publik: 506.

Så spelade Timrå IK

Målvakt: Adam Ohre (Johan Mattsson).

Förstafemman: Jens Westin, William Garpenlöv - Jonathan Dahlén, Sebastian Lauritzen, Jens Lööke.

Andrafemman: Mattias Nilsson, Jesper Dahlroth - Jeremy Boyce, Andreas Molinder, Ludvig Nilsson.

Tredjefemman: Victor Björkung, Didrik Strömberg - Johan Persson, Johan Johnsson, Filip Fällman.

Fjärdekedjan: John Westin, Emil Berglund, Anton Wedin.

Extraspelare: Marcus Hardegård.