Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK chanslöst i andra SM-kvartsfinalen mot Modo

I torsdags fick Modo jobba övertid för att vinna första J18-kvartsfinalen mot Timrå.
I returen i Örnsköldsvik behövde man bara åtta minuter på sig för att säkra semifinalspel.

Läs också: Timrå IK-juniorernas kvaldrama över – avgjorde i två raka matcher mot Huddinge

Som sagt, det var en jämn och dramatisk första kvartsfinal i torsdags där det behövdes förlängning innan Modos Tim Wahlgren kunde avgöra.

– Vi gick väldigt starka från den matchen och vi tjänade på den matchen med ett sent kvitteringsmål och målet i förlängningen, säger Modotränaren Pär Styf, som har en bakgrund som spelare i Timrå IK:s A-lag.

Jämnt och dramatiskt blev inte returmötet i Ö-vik. Efter drygt åtta minuter hade Modo gjort 4–0 och Timråspelarna såg chockade ut.

– Vi gör en rakt igenom bra match även om vi tappade fokus ett tag genom att dra på oss två skitutvisningar, säger Styf.

Den stora arkitekten bakom Modos vassa inledning var supertalangen Tim Wahlgren (som fått känna på SHL-spel den här säsongen) då han svarade för två av Modos fyra första mål.

Och när Timrås bäste spelare för dagen, Albin Björkman försökte ta Timrå tillbaka in i matchen med två snabba mål svarade Tim Wahlgren med att göra 5–2 en sekund innan första pausvilan och stängde därmed matchen.

– Det målet var väldigt viktigt för oss. Sedan kontrollerade vi den här matchen på ett väldigt bra sätt, säger Styf.

Sedan rullade det på och till slut blev det 9–3 och en väldigt komfortabel Modoseger.

Nu är säsongen över för Timrå men för Modos J18-lag väntar SM-semifinal i Nyköping på långfredagen. Vilket lag som blir motståndare är inte klart, men Modo siktar på att spela en SM-final på påskaftonen.