Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK förändrar inför omstarten – nyförvärvet får nyckelroll i power play

Timrå IK rivstartar efter uppehållet och spelar tre matcher på en vecka.
Samtidigt väljer man att göra förändringar i laget.
– Vi vet att det här är en viktig vecka för Timrå, säger tränaren Roger Forsberg.

När Hockeyallsvenskan drar i gång efter uppehållet spelar Timrå IK direkt tre matcher på en vecka. Det börjar med bortamatch mot Oskarshamn på tisdagen, sedan väntar Tingsryd hemma på torsdag och till sist Vita Hästen borta på lördag.

– Det är många matcher kvar efter den här veckan, men det är viktiga matcher för Timrå och vi behöver få med oss lite poäng. Vi ska mobilisera all kraft vi har och killarna vet att vi behöver vinna matcher den här veckan, säger Roger Forsberg.

Fokus under uppehållet har främst legat på tre punkter.

– Dels har vi lagt tid på power play och box play. Sedan har vi fokuserat på presspelet i mittzon för att få lite mer spelvändningar, och sedan har vi kört på med skridskoåkning och fys, säger Forsberg.

I formationerna kommer det att bli en del förändringar. Preliminärt matchas Daniel Öhrn som center mellan Sam Marklund och Anton Wedin och Johan Johnsson går center mellan Alexander Lindgren och Jonathan Dahlén.

Andreas Molinder har spelat tillsammans med Jeremy Boyce och Per Hallin och kedjan med Emil Berglund, Oscar Johansson och John Westin har varit intakt.

– Så har vi tränat under uppehållet, säger Roger Forsberg.

På backsidan kommer nye backen Niklas Tikkinen spela tillsammans med Jens Westin, och Tikkinen får samtidigt en nyckelroll i power play.

– Han är bra och trygg med pucken, en passningsspelare som ser spelet. Jag tror han blir nyttig där, säger Roger Forsberg.