Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK hoppas på publikfest för välgörenhet

I fjol var det 5 400 personer i publiken när Timrå IK spelade hockey och samlade in pengar till Barncancerfonden. Nu hoppas man på en ny publiksuccé.
–Timrå IK vill såklart vara med och bidra till en så viktig sak som den här, säger Patrik Bylund, marknadschef i Timrå IK.

Annons

När Timrå tar emot Tingsryd den 17 februari är det mer än hockey som står i fokus under kvällen. De kommer också att samla in pengar till Barncancerfonden under parollen Hockey of hope.

Timrå IK har deltagit i Hockey of hope-insamlingen två år tidigare. Totalt har de samlat in 285 000 kronor till Barncancerfonden. I år sker ingen gemensam kraftansträngning bland hockeyklubbarna men i Timrå har man valt att fotsätta på egen hand.

Läs mer: Så såg det ut förra året Hockey of Hope arrangerades

– Det var självklart för oss att fortsätta med det här när det går till en sådan god sak, säger Patrik Bylund.

Det är ett stort arrangemang för klubben med många kringaktiviteter och samarbetspartners. Klubben tar hjälp av engagerade företagare som bidrar med pengar så att man ska kunna sänka biljettpriserna till matchen. En ståplatsbiljett kostar 20 kronor och en sittplats 50 kronor.

– Om det kommer över 5 000 personer så kommer vi att vara jättenöjda. Vi hoppas såklart på 5 400 som det var i fjol, säger Patrik Bylund.

Man hoppas alltså på ett rejält publiktillskott. Snittsiffran för den här säsongen ligger annars på ganska blygsamma 2 350 personer.

Läs mer: Timrå IK budgeterade för 2 800 åskådare per match

– Vi hoppas så klart att många av de som kommer på den här matchen ska vilja komma på fler matcher sedan. Det känns bra att det kommer nu när det känns som att vi har chans på playoff. Men Tingsryd är ett av topplagen så det blir tufft, vi behöver ett bra stöd, säger Patrik Bylund.

I samband med matchen bjuds publiken på mer underhållning än vanligt. Martin Häggström kommer att sjunga före match, och i periodpauserna kommer magikern John Martin att uppträda på isen och mycket mer händer runt omkring i arenan.

– Vi vill att det här ska bli en riktig happening, säger Patrik Bylund.

Läs mer: Här kan du se tabelläget i Hockeyallsvenskan