Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK-intresse för Sundsvall Hockey-målvakten Magnus Åkerlund: "Han finns med på vår lista"

Både Johan Mattsson och Adam Ohres kontrakt med Timrå IK går ut under våren.
– Vi är absolut intresserade av att förlänga, säger sportchefen Kent Norberg om målvaktsduon.
Samtidigt finns både Joakim Lundström och Magnus Åkerlund på klubbens "lista" över tänkbara värvningar.

Annons

Kent Norberg konstaterar att både Johan Mattsson och Adam Ohre gjorde det bra under vintern och duon höjde sig ju längre säsongen gick. Föreningen har ännu inte tagit något beslut om hur målvaktsuppställningen ska se ut nästa säsong, men efter Johan Mattssons starka insatser efter nyår så lär det kunna bli konkurrens om 23-åringens underskrift.

Vi har hört att det finns intresse för Mattsson från SHL?

– Jag har hört det också och därför är Mattsson ett av flera alternativ för oss.

Till exempel så går den tidigare Timrå IK- och Sundsvall Hockey-målvakten Joakim Lundströms kontrakt med KHL-laget Medvešcak Zagreb ut 30 april. Kent Norberg har förstås koll på Lundström och frågan är om den rutinerade burväktaren kan tänka sig att återvända spela i Hockeyallsvenskan. Lundström tränade med Timrå IK så sent som förra hösten i väntan på en ny klubbadress.

– Vi vet att han är en duktig målvakt, men vi får se. Vi har inte haft kontakt nu.

Kent Norberg nämnde Magnus Åkerlund som en potentiell värvning redan förra året, men när Sundsvall Hockey gick upp i Hockeyallsvenskan så blev det aldrig aktuellt.

Nu finns det på nytt ett intresse från Timrå IK för den degraderade lokalkonkurrentens målvakt.

– Det är samma med Åkerlund, vi vet att han är duktig även om han var skadad nu på slutet. Han finns också med på vår lista, säger Kent Norberg.

Magnus Åkerlund säger så här om Timråintresset.

– Vad de har för planer har jag ingen aning om och jag har inte hört något därifrån, men Timrå hade ett väldigt bra år med många unga talanger som har blommat ut på ett otroligt bra sätt. Nu har vi en match kvar med Sundsvall och sedan får vi se vad som händer.

Timråmålvakten Johan Mattsson fick spela 39 av de 52 matcherna i grundserien och hade en räddningsprocent på 92,40 då. I Slutspelsserien stod Mattsson i fyra av fem matcher med 90,91 i räddningsprocent.

Så här säger Mattsson själv om framtiden:

– Jag vet att agenten pratat lite med "Nubben". Jag skulle definitivt kunna tänka mig att vara kvar i Timrå, säger Mattsson och tillägger:

– Starten var sådär både för mig och för laget. Efter jul gick det väldigt bra för laget, och bra för egen del. Jag vet att det finns lite intresse från andra klubbar, sedan vet man inte hur seriöst det är i och med att silly season precis börjat.

Oavsett om Johan Mattsson blir kvar i Timrå IK eller inte så ser det ut som att målvaktstränaren Peter Hirsch stannar. Hirsch kom tillsammans med Johan Mattsson från Björklöven inför den förra säsongen.

– Vi är jättenöjda med Peter och pratar om en fortsättning, säger Kent Norberg.