Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK-juniorernas kvaldrama över – avgjorde i två raka matcher mot Huddinge

Timrå IK har ett J20-lag i Superelit-serien även nästa säsong.
Det står klart efter en ny seger mot Huddinge i kvalet på lördagen.
– En lättnad att det löste sig och vi gjorde det på ett jäkligt bra sätt, säger tränaren Johan Thelin.

Annons

Läs också: Timrå IK J18 chanslöst i andra SM-kvartsfinalen mot Modo

För första gången på flera år tvingades Timrå IK kvala för att hålla sig kvar i Superelit. Föreningen fick chansen att välja motstånd inför kvalet och valet föll på Huddinge.

I torsdags spelades den första matchen och den vann Timrå IK med 4–2.

På lördagen såg Timrå till att avgöra kvalserien, som avgjorde i bäst av tre matcher, på hemmaisen i Timrå Isstadion.

Då vann laget med odiskutabla 6–2 inför 390 åskådare och därmed står det klart att föreningen har ett lag i Superelit-serien även nästa vinter.

– Grabbarna hanterar det bra efter den den press som ända varit på oss att fixa det här. Det har varit en tung säsong både innan jul och efter jul. Vi har haft ett bra anfallsspel, men vi har haft problem i försvarsspelet och det är något som vi får ta till oss framöver, säger Johan Thelin.

Inför kvalet spetsades laget med A-lagets skyttekung Jonathan Dahlén och Elias Pettersson, som stundtals även spelat med J20 under grundserien. Tillsammans stod duon tillsamman för sex poäng i lördagsmatchen, ett mål och två assist vardera.

– Grabbarna som varit med A-laget gör mål och poäng och samtidigt har målvaktsspelet varit bra och backarna spelar stabilt, säger Johan Thelin och lyfter fram några namn lite extra:

– Daniel Christmansson i målet, backen Simon Björnfot har varit en riktig rese och så har både Jonathan Dahlén och Elias Pettersson klivit fram när behövdes som mest. Dessutom har box play-spelet varit riktigt bra också. Vi visste att Huddinge är bra offensivt och i power play, men vi släpper inte in ett enda mål i box play.

Hur var stämningen efter matchen?

– Det var en stor lättnad hos många. Det syntes på flera av spelarna som ändå visat ett otroligt lugn inför de här matcherna.

Vad betyder det för föreningen att vara kvar i Superelit?

– Det betyder jättemycket eftersom vi har en bra elitverksamhet, men det är vissa saker som felat i matcherna bara den här säsongen. Det betyder otroligt mycket att ha ett lag i Superelit för annars är det många spelare som söker sig någon annanstans.