Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK klara för SHL – slog ut Karlskrona i avgörande matchen

Sista, avgörande matchen blev en jämn tillställning i Karlskrona.
Men trots idoga försök från Karlskrona fick de inte hål på Haukeland, och slutligen stod det klart att det är Timrå som spelar i SHL nästa säsong, i en match som slutade 2–0 till Timrå.

Missa inte: Direkt efter kvalrysaren – känslor, reaktioner och svar från Timrå

Timrå IK fick en riktig drömstart i ödesmötet med Karlskrona.

Efter bara 44 sekunder gav Vilmos Galló bortalaget ledningen, efter assist av Johan Persson, sedan Henrik Haukeland räddat ett jätteläge för Karlskrona bara sekunderna tidigare.

Efter målet fortsatte Timrå skapa flera farliga lägen, men Karlskrona kom allt mer in i matchen.

I mitten på perioden hade KHK flera vassa chanser, men Haukeland höll undan i Timråmålet.

När andra perioden drog igång åkte Timrås Anton Wedin direkt på en utvisning för en hög klubba. Det innebar att Karlskrona fick inleda med powerplay, men hemmalaget lyckades inte skapa något offensivt.

När klockan stod på 8.04 i andra perioden fick även Timrås Marcus Hardegård 2+2 minuters utvisning av samma anledning (hög klubba) sedan han träffat Joel Kellman i ansiktet.

Trots fyra minuters powerplay lyckades Karlskrona inte kvittera.

Minuterna senare var det istället Timrå som tog kommandot och styrde spelet, och trots försök från Karlskrona stod sig bortalagets ledning perioden ut.

I tredje perioden var det en jämn inledning, men med 08.10 på klockan utökade Timrå ledningen till 0–2 efter en märklig situation där pucken tog i huvudet på en Karlskronaspelare innan den studsade in.

Jonathan Dahlén blev den som tilldelades målet.

Därefter hade både Timrå och Karlskrona varsitt jätteläge, där Timrås Jonathan Dahlén var nära att sätta ytterligare ett mål och Mattias Guter i Karlskrona var nära att sätta Karlskronas första mål i matchen halvvägs in i den sista perioden.

Med mindre än fem minuter kvar tog Karlskrona time out, och därefter satte Karlskrona hård press på Timrå, och Mattias Guter fick ytterligare en jättechans att göra mål, men sköt istället på täckande spelare i Timrå.

Men Karlskrona fick aldrig hål på Haukeland, och efter 60 spelade minuter stod det klart att Timrå var klara för en återkomst i SHL.

Läs också: Drömstarten för Timrå – publikfavoriten gör mål redan efter 44 sekunder

Karlskrona HK–Timrå IK 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (0.44) Vilmos Galló (Johan Persson).

Tredje perioden: 0–2 (08.10) Jonathan Dahlén.

Skott: (14–2, 11–11, 11–7)

Domare: Mikael Sjöqvist, Patrik Sjöberg.

Publik: 4363