Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK klara för slutspel – vann mot Asplöven i förlängningen

Timrå slarvade bort en 1–4 ledning till 4–4 och Asplöven tvingade matchen till förlängning.
Där satte ändå Timrås Johan Persson punkt på matchen och vann med 5–4.
– Visst finns det bättre hockeymatcher, men det skiter vi i i dag, vi vann och det är det som betyder någonting i dag, säger tränaren Roger Forsberg.

Det var Timrå, Timrå, och ännu mer Timrå.

Redan i den första perioden tog gästerna kommandot och var det lag som drev spelet framåt, vilket också syntes på skottstatistiken som slutade hela 6–15. En period där Timrå också till slut lyckades ta ledningen med dryga minuten kvar. Ledningsmålet kom efter en fin puck framspelad av Erik Lindhagen och Johan Johnsson. Sam Marklund tog emot den och kunde skjuta in i den bakom Ronan Quemener.

Läs också: Westlund: Osannolik uppryckning av Timrå IK – efter sex års väntan ska föreningen spela slutspel igen

Men det var i den andra perioden som det lossnade rejält. Trots en kvittering av Asplöven med drygt två minuter spelade av perioden kunde nämligen Timrå göra både 1–2, 1–3 och 1–4. Då verkade platsen till slutspelsserien vara klar.

– Jag fick pucken av Anton där och kunde bara trycka in den i öppen kasse, så det var riktigt skönt, säger Jeremy Boyce-Rotevall om 1–4 målet.

Men sen började Asplöven ta i kapp. Trycket ökade rejält och Timrå fick inte en lugn sekund. Och sen kom målen. Ett efter ett. Och med 33 sekunder kvar kvitterade Mikael Frycklund och tvingade matchen till förlängning.

– Det blev lite onödigt där kanske. Vi blir kanske lite för bekväma samtidigt som de fick vittring och alla vet hur det kan sluta då, säger Roger Forsberg.

Väl i förlängningen kunde ändå Timrå avgöra genom Johan Persson som kom loss och kunde skjuta in pucken i mål.

Ett resultat som säkrade en åttondeplats för laget som nu är klart för slutspelsserien.

– Det är så kul för grabbarna att ta det här steget. Vi har jobbat för det här sen i maj och nu är vi här, säger Roger Forsberg och fortsätter:

Läs också: Efter succégenombrottet i Timrå IK – så blev Jonathan Dahlén en av Sveriges hetaste juniorspelare

– Visst finns det bättre hockeymatcher, men just nu skiter jag i det, vi vann och det är det som betyder någonting, säger han.

Jeremy Boyce-Rotevall beskriver känslan som skön.

– Ja, det var bara lättnad för mig. Med tanke på vårt utgångsläge inför tredje så borde vi kanske ha avgjort det lite säkrare, men vi blev lite nerviga på slutet och så. Men vi vann ändå, säger han.

Men något firande blir det inte för laget. I stället väntar en lång bussresa hem till Sundsvall. Och sen är det dags för match igen på onsdag.

– Ja, nu gäller det bara att fortsätta att vinna matcher, vi har bevisat att vi kan och under den här säsongen har vi verkligen insett vad det krävs för att vinna, säger Jeremy Boyce-Rotevall.