Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK knäckta – efter en mardrömsstart de luxe

1–0 efter 31 sekunder.
2–0 kom 18 sekunder senare.
Efter 49 sekunder var det godnatt för Timrå IK som aldrig hann vakna i bortamötet mot de sensationella serieledarna, nykomlingarna Tingsryd.
– Men trots att vi fick en erbarmligt dålig start lägger vi oss inte ned och dör, säger tränare Roger Forsberg.

Annons

Se också ST-sportens Andreas Lidén snabbanalys efter matchen.

Timrå IK satte sig på bussen mot Tingsryd redan på juldagseftermiddagen. Och på annandagen satt de kvar där, trots att matchen redan hade börjat.

– Det är lätt att vika ned sig efter en så dålig start, men vi gör faktiskt ett försök till att göra match av det här, säger Forsberg.

De tidigare mötena mot Tingsryd har slutat med dubbla förluster; 0–1 och 1–3. Annandagen blev ingen scenförändring.

– De tidigare matcherna har varit lite snarlika, vi har fått mål emot oss och blivit lite forcerade i spelet, säger Forsberg om den tredje matchen som slutade med ny förlust, 1–4 den här gången.

Efter Tingsryds drömstart valde Roger Forsberg & Co ett blixtsnabbt målvaktsbyte.

Ut med Johan Mattsson. In med Adam Ohre. Och han fick en minitimeout på köpet.

– Vi har pratat med Johan och det är lugnt, det är sådant som händer i hockey, tyvärr var det för oss den här gången. Vi släppte in två snabba mot Mora och då valde vi att ta en time out i stället, nu gjorde vi så här och jag tycker att vi biter i och provar. Sedan är det lite snopet att de får ett så enkelt 3–0-mål, men vi lägger oss inte ned och dör.

Nicolai Bryhnisveen skickade in reduceringspucken till 1–3 i numerärt överläge och bara sekunder efter det signalerade hela Timrå IK för en trippingutvisning. I stället blev det en spelvändning och mål i tom kasse. Alexander Ruuttu påbörjade och avslutade målskyttet och Timrå fick sätta sig på bussen för en lång hemresa.

– Det är klart att det blir lite frustration när vi får jaga, det blir inte lika tryggt som vi har haft det tidigare. Och vi är tillbaka i att skapa mycket chanser, men att vara för ineffektiva.