Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s eget stjärnskott

17 år gammal – men redan etablerad i Elitserien.
Magnus Pääjärvi-Svensson har röstats fram till "Årets stjärnskott" av Västernorrlands sportjournalister.
– Lite överraskande, jag har aldrig fått ett sånt här pris förut, säger Timrå IK-forwarden.

Utmärkelsen "Årets stjärnskott" går till den idrottare under 21 år som medlemmarna i Västernorrlands Sportjournalistklubb anser har gjort bäst ifrån sig på seniornivå under året.

När priset i fjol delades ut för första gången någonsin så gick det till simmerskan Hanna Westrin.

Hon fick en hel del röster även i år, liksom bland andra slalomåkaren Veronica Smedh samt fotbollsspelarna Linus Hallenius och Pontus Engblom.

Men klart flest fick Magnus Pääjärvi-Svensson.

Ishockeyforwarden tog en plats i Timrå IK:s A-lag under fjolårets säsong och spelar även nu med de röd/vita i högsta serien.

– Det har varit ett väldigt bra år, utvecklande. I höst har jag nästan spelat mindre än i fjol. Men jag har ändå inte känt att jag haft någon down-period, jag har alltid känt mig bra och det är en styrka i sig.

– Självklart vill jag spela mer, jag är inte nöjd om jag spelar fem minuter per match.

– Jag har inte tänkt så mycket på nästa år. Jag trivs bra i Timrå IK och i Sundsvall, men självklart vill jag spela mer.

– Nej, jag är redan inne i Elitserien och det går bra. Jag ser ingen anledning att byta. Varför ska jag spela i AHL då?

Pääjärvi-Svensson var med i truppen till junior-VM i fjol vinter – som den yngste svenske spelaren någonsin i turneringens historia.

Snart väntar ännu ett JVM-äventyr.

Men innan dess återstår en till match med Timrå IK – dagens möte med Färjestad hemma i Eon Arena.

– Det är självklart en viktig match. Det skulle vara ett jäkla lyft för laget om vi vann. Det skulle ge en positiv anda inför uppehållet, säger Pääjärvi-Svensson som var en av Timrås målskyttar i torsdagens 4–3-vinst över Frölunda.

I samband med dagens match kommer Magnus Pääjärvi-Svensson få motta priset, i form av ett stipendium, som "Årets stjärnskott".

12 april 1991.

185 cm/88 kg.

Timrå IK

Forward.

31/4/7.