Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s glädjebesked: Backen är tillbaka efter skadehelvetet

Han har lagt ut stora pengar på sin egen rehabilitering, gått igenom smärtsamma behandlingar och varit borta en lång tid.
Nu är Marcus Bohman äntligen tillbaka på isen.
– Personligen har det varit tufft, säger han.

Annons

Timråbacken Marcus Bohman har varit ordentligt skadedrabbad den här säsongen och ett tag trodde han inte att han skulle komma tillbaka under pågående säsong.

– Efter jul när jag kom hem och det inte kändes bra var jag inställd på att det nog inte skulle bli något mer den här säsongen, säger Bohman.

Sporten har tidigare berättat om de olika behandlingarna som han själv finansierat och genomgått under skadeperioden.

Läs mer: Timråbacken får specialbehandling med ström

Läs mer: Bohman om behandlingen: "Som att någon hackar med nålar"

– Timrå har hjälpt mig bra och "Kicki" (Höglund) har varit stor hjälp. Sedan har jag lagt ned mycket pengar själv också och då är det klart att man vill se resultat. Nu hoppas jag att det ska hålla och framför allt att det inte ska komma tillbaka igen, säger Bohman.

Vad har problemet varit?

– Det har varit en djupgående inflammation i benmärgen som gjort att jag fått ont i buken och ljumskarna.

Efter den senaste behandlingen känner sig Bohman nu smärtfri. Förra veckan åkte han skridskor på egen hand och under måndagen tränade han fullt med laget.

Läs mer: Har behandlats med laser

– Det är nog en kombination av allt jag hållit på med. Nu var det första träningen så man var inte på topp, men jag fick inte ont eller så. Det var jobbigt i dag så det är en bit kvar, men det är bara att plåga sig själv tillbaka så fort som möjligt, säger han.

För Timråtränaren Roger Forsberg blir Bohmans återkomst en bonus.

– Får han en vecka eller två på sig och inte åker på bakslag blir han som ett litet nyförvärv på vårkanten. Jag blev väldigt glatt överraskad när han var på is och körde för fullt nu, säger Forsberg.

Se också: "Jag mörkade skadan"

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.