Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s lagkapten om spelschemat: "Jag är kritisk"

Det blir ett kort julfirande för spelarna i Timrå IK.
Redan på juldagen får de sätta sig i bussen för en lång resa söderut.
– Jag är kritisk. Det är en av våra längsta resor och vi ska sitta tolv timmar i buss för att spela på annandagen, säger Per Hallin.

Timråkaptenen hade hellre mött ett lag på närmare håll än Tingsryd på annandagen.

– Missförstå mig inte, det är en kul match och det blir häftigt att få möta serieledarna, men jag tycker att man satt ihop spelschemat på ett konstigt sätt, säger han och fortsätter:

– När vi spelade i Elitserien var det oftast att man fick spela derbyn på annandagen. Nu vet jag inte riktigt hur de gör när de sätter ihop schemat, det kanske finns någon förklaring.

Läs också: De saknas när Timrå gästar Tingsryd

Timråtränaren Roger Forsberg håller med om att schemat kunde sett annorlunda ut.

– Nu har man vant sig vid tanken, men vi provade att få den flyttad även om vi kanske var för sent ut. Sedan vill inte Tingsryd bli av med en publikmatch, men samtidigt kan man undra varför de skickar oss till Småland när det finns ett lag i stan att möta. Asplöven ska möta Sundsvall och vi Tingsryd, det verkar inte vettigt, säger Forsberg.

Samtidigt slår han fast:

– Det där har vi lagt bakom oss nu.

Fullt fokus ligger istället på att börja starkt efter julvilan.

– Vi tränar på juldagen och sedan sätter vi oss i bussen. Vi sover i Linköping innan vi åker vidare på annandagen. Ett uppehåll är lika för alla lag, man vet inte riktigt hur det ter sig. Det blir lite dåligt tränat, men jag hoppas att spelare med små skavanker är tillbaka, säger Roger Forsberg inför mötet med Tingsryd.