Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s mentala spel för att nå play off: "Vi har lite tricks för oss"

På väggen i Timrå IK:s omklädningsrum finns ett tal uppskrivet.
Där står svart på vitt hur många poäng laget behöver ta för att slåss om en plats i play off.
– Vi har lite tricks för oss, säger tränaren Roger Forsberg.

Efter fyra raka segrar i Hockeyallsvenskan har Timrå IK gett sig in i kampen om en plats i play off. Men inom gruppen anser man redan att play off-spelet har börjat.

– Jag tycker att vi kan se det så, nu startar vårt play off, sa tränaren Roger Forsberg efter segern mot Karlskoga tidigare i veckan.

Läs mer: "På onsdag startar vårt play off"

Inför mötet med Pantern på hemmais förklarar Forsberg hur man gör för att varje match ska kännas som en slutspelsmatch.

– Man får försöka hitta lite olika vägar och faktorer att motivera sig med. Play off är något positivt i min värld och det är det vi försöker förmedla till spelartruppen. Det är en positiv klang i det och kan vi försöka lura skallarna lite och se att det finns möjligheter som öppnas om man vinner nästa omgång så är det bra, säger Timråtränaren.

– Vi jobbar med mentala bitar och har lite tricks för oss.

Kan du ge något konkret exempel?

– För två-tre veckor sedan satte vi upp ett mål på hur många poäng vi behöver ta för att vara med och hota om play off. Det numret satte vi upp i omklädningsrummet och efter varje seger bockar vi av hur mycket som är kvar. Det blir färre och färre poäng, och det är en enkel grej som blir väldigt tydlig.

Läs mer: Här är detaljerna som talar för play off

I skrivande stund ligger Timrå precis under play off-strecket och på lördagen väntar Pantern på hemmais innan det är dags för ett matchuppehåll fram till den 15 februari.

Efter fyra raka segrar är det ett Timrå IK fyllt av självförtroende som tar emot Pantern.

– Egentligen har vi haft bra försvarsspel hela säsongen, men det har blivit lite stabilare kombinerat med ett bra målvaktsspel. Sedan har vi även varit lite effektivare, säger Roger Forsberg om den positiva trenden.

Erik Lindhagen och Niklas Tikkinen har båda två kontrakt som går ut efter lördagens match. Beslut om deras framtid tas i helgen meddelar sportchefen Kent Norberg.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.