Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s ordförande om sin framtid – och ekonomiska prognosen: "Det kan bli ett minus"

Lars Backlund är på väg att göra bokslut för sin första tid som ordförande – och för föreningens verksamhetsår.
Han konstaterar:
– Vi vet inte exakt hur det har gått ekonomiskt. Det kan bli ett minus, men vi får se när vi gjort bokslut även för mars. Då får vi en indikation på hur det ser ut, säger Backlund.

April ingår också i föreningens verksamhetsår, men då är säsongen definitivt över och fokus kommer att ligga mer på framtiden och nästa vinter.

Just nu håller Timrå IK på med budgetarbetet inför nästa säsong, samtidigt som det som resultatet från den gångna vintern ska sammanställas.

– Vi är inte riktigt klara utan håller på med det. Det är en månad kvar och vi summerar ihop siffrorna och allt, säger Lars Backlund och tillägger:

– Det är tufft, så är det. Jag tror inte att någon idrottsförening slår sig för bröstet och säger att ekonomin är riktigt bra just nu.

Läs också: Hallin öppnar för roll i Timrå IK – och att fortsätta spelarkarriären: "Ska vara ett äventyr"

Ordföranden är glad över att laget tog sig till Slutspelsserien och omgivningen har reagerat på den starka avslutningen.

– Det är positivt. Alla säger det nu och många är nöjda. Det blev en positiv bild. Det behövs så lite, om vi hade blivit nia med lite mindre poäng hade det inte varit lika positivt som det är nu till exempel, säger Backlund.

– Det var viktigt för föreningen. Vi har kämpat ett par år och allt har varit negativt och då har vi Inte pratat så mycket sport, mest ekonomi. Nu är det roligt att få prata lite sport också och att vi kunde visa att det här unga laget kunde gå vidare. Det var en enorm krigarinsats.

Därmed är han nöjd med A-lagets säsong, som den utvecklade sig efter nyår.

Vad innebar Slutspelsserien för er ekonomiskt?

– Jag tror att den gav ett litet plus. Vi hade tur med resorna eftersom vi fick möta de lag som var längst bort på hemmaisen. Det kan ha gått jämnt ut eller gett ett litet överskott. Det blev inte minus i alla fall.

Något som alltid påverkar det ekonomiska resultatet är publiksnittet under säsongen och där hamnade Timrå IK några hundra under den budgeterade publiksiffran.

– Vi landar någonstans kring 2500. Det är tråkigt och man önskar alltid att det ska komma mer publik. I fjol kom det mycket människor på slutet, då vi hade några riktiga publikmatcher. Men trots att Sundsvall ligger i serien nu så fick vi lite sämre publiksiffror, säger Lars Backlund, som berättar att försäljningen kring varje match ändå täcker upp för det lägre publiksnittet.

Läs också: Sportchefen om tränarsituationen i Timrå IK: "Om två veckor vet jag mer"

Vid årsmötet förra sommaren klev Lars Backlund in som ordförande efter Tommy Andersson och eftersom Backlund hade suttit i styrelsen i många år dessförinnan så hade han bra insyn i vad som väntade.

Efter sitt första år vid posten säger han:

– Det har varit spännande och intressant och som jag alltid har sagt så är det ärofullt att vara ordförande i Timrå. Samtidigt tar det mycket tid och det är första gången på många år som det är någon med ett heltidsarbete som är ordförande, säger Backlund.

Han har inte tagit något beslut om framtiden ännu.

– Vi får se när valberedningen hör av sig. Jag kommer att ta en diskussion med dem, men just nu har jag inte tagit något beslut alls. Jag stänger inga dörrar och jag öppnar inga dörrar.

I april väntas styrelsen ta beslut om nästa års budget.

Lars Backlund vill inte gå in på några detaljer kring hur mycket pengar som kommer att hamna på A-lagsverksamheten.

– Vi ska få ihop marknad, sport och alla andra bitar och så får vi se hur mycket medel det finns. Men utifrån den bedömning vi har gjort så kommer det bli en likadan satsning som tidigare på juniorsidan i alla fall, det blir ingen minskning där. Det är viktigt för oss med juniorerna och där visar vi ju med SM-slutspelet för U16-laget att vårt arbete bär frukt.