Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s ordförande om utsatta läget: "Inte roligt"

Timrå IK ligger allra sist i Hockeyallsvenskan efter 22 omgångar.
En del supportrar undrar om det är förändringar på gång.
Här ger ordföranden Lars Backlund sin syn på saken.
– Vi har fullt förtroende för våra tränare och sportgruppen, säger han bland annat.

Annons

Under tisdagen blev det klart vem som tar över efter Lars Nolander i Timrå IK. Patrik Bylund heter mannen som blir marknadschef i föreningen.

Läs mer: Han blir marknadschef i Timrå IK

Därmed är en viktig pusselbit på plats – men arbetet fortsätter. Närmast ska man se över den sportsliga organisationen inför framtiden.

– Nu kommer vi att börja fundera litegrann och se över sportdelen, hur vi ska kunna utveckla den. Vi har inte så mycket folk i organisationen längre utan nu handlar det om att försöka få till den delen, säger ordföranden Lars Backlund.

Timrå IK är just nu sist i serien, trots att målsättningen var att hamna betydligt högre upp i tabellen.

– Det är inte roligt att ligga i den situationen, men tittar man på spelet är det inte så mycket som behövs för att klättra uppåt. Det är ingen panik i föreningen, det är inte så många poäng så är man uppe på play off-plats.

Är det aktuellt med fler nyförvärv?

– Om man ser till det ekonomiska läget är det inte aktuellt att värva mer. Sedan för man alltid en diskussion med sporten, men vi måste tänka på den ekonomiska statusen vi har i föreningen.

Hur ser er ekonomiska situation ut just nu?

– Vi betalar löner och skatter och har inga skulder. På så vis är det bra, men det går fort att dra på sig onödiga kostnader.

Hur är förtroendet för ledarstaben?

– Vi har förtroende för våra tränare och sportgruppen med "Nubben" i spetsen. De tittar på det här och försöker hitta olika lösningar. Vi har fullt förtroende för dem.

– Egentligen tycker jag att vi har ett bra lag, ett bra komponerat lag. Sedan kan man tycka att det kanske fattas vissa pusselbitar, men egentligen är det duktiga grabbar. Det gäller på något vis att få ihop det och slippa de här uddamålsförlusterna. Det handlar om att bygga självförtroende hos grabbarna.

Samtidigt som arbetet med att vända den sportsliga trenden pågår så jobbar ledningen med att sälja namnet på Timrå Isstadion.

– Vi har ett spår som vi kör på, vi har en plan och hoppas den går i lås. Vår målsättning är att det ska gå så fort som möjligt, men det viktigaste är att det blir bra, säger Lars Backlund.