Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK:s sportchef Kent Norbergs kaxiga utspel inför slutspelet: "Varför skulle vi inte kunna vinna?"

På onsdagskvällen spelar Timrå IK sin första match i slutspelsserien.
C Mores expert Mike Helber dömde på tisdagen ut lagets chanser.

Sportchefen Kent Norberg är däremot hoppfull.
– Jag tror att tolv poäng kan räcka för att vinna den här serien, säger han.

Annons

Live-TV, onsdag: ST på plats i Uppsala och sänder live inför (18.15) och efter (ca. 21.20) Almtuna–Timrå IK

Om Timrå IK:s sportchef får rätt så innebär det att klubben måste vinna fyra av sina fem matcher.

Att bli etta i Slutspelsserien är samtidigt det självklara målet för alla lag som är med, det är det enda som innebär playoff-spel mot förloraren i den hockeyallsvenska finalen. Värt att notera är också att Oskarshamn (tre poäng), Leksand (två poäng) och BIK Karlskoga (en poäng) inleder Slutspelsserien med ett försprång.

LÄS MER: Bakslaget inför slutspelet: Timrå IK tappar SHL-lånet: "Tråkigt för oss"

Kent Norberg tror ändå på sitt Timrå, förstås.

– Jag tror att det blir en nyckelmatch i kväll (Almtuna). Förlorar vi den så måste man gå rent resten, men jag tror att tolv poäng kan räcka för att vinna den här serien. Jag tror inte att något lag kommer att vinna alla matcher. Om vi kan spela som vi gjort på slutet så varför skulle vi inte kunna vinna det här? Det kan bli kul, säger Norberg.

LÄS MER: Hockeyexperten Mike Helber tippar Slutspelsserien – så går det för Timrå

Det har passerat några dagar sedan föreningen säkrade åttondeplatsen i Hockeyallsvenskans grundserie i den dramatiska sista omgången.

– Kul att det lyckades. Det här behövde föreningen, hockeyn och allt runt omkring. Det här ger framtidstro igen. Det har inte varit så många positiva grejer de senaste åren så det här visar att vi är på rätt väg, säger Kent Norberg.

"Nubben" lyfter fram Modolånet Albin Carlssons insatser och Färjestadsspelaren Johan Perssons återkomst i slutspurten som en del av förklaringarna till februarisuccén där Timrå IK tog 20 av 27 möjliga poäng.

Samtidigt är han glad över det sätt som truppen som han satte ihop i höstas har utvecklats under säsongen.

– Vi har byggt ett lag med många spelare från distriktet och vi har gett flera yngre spelare chansen, säger Norberg.

– Det stora problemet för oss har varit ojämnheten. Vi har vunnit sex raka matcher och sedan förlorar sju och sådär. Sedan har vi också tagit för lite poäng mot de tre nykomlingarna (Sundsvall, Tingsryd och Pantern).

Om de tre derbyförlusterna mot Sundsvall Hockey säger han:

– Derbyn är speciella och Sundsvall har gjort det bra. De har haft allt att vinna i de matcherna och vi har inte hanterat det bra. Men för mig är det skitsamma om vi vinner eller förlorar mot Sundsvall, det handlar om att vara där uppe i tabellen. Man ska inte vara bättre än Sundsvall utan det handlar om att vara bättre än tolv andra lag för att bli etta eller två.

I de sista tre hemmamatcherna lockade Timrå IK över 3000 åskådare varje gång och nu hoppas sportchefen på en fortsatt hög publiksiffra i de två slutspelsmatcherna som ska spelas i Timrå Isstadion, mot Oskarshamn på fredagen och mot Karlskoga 10 mars.

– Det beror ju på matchen i kväll också, den är viktig. Sedan har vi ju sista matchen hemma och har vi något att spela för då så kan det bli en publikfest.

LÄS MER: Timråikonen Per Hallin ser slutet på Timråkarriären

SE MER: Supertalangen om att Per Hallins Timråkarriär kan vara över