Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK tappade ledningen med bara sekunder kvar – vann ändå mot Västerås

Timrå IK tappade en tvåmålsledning i slutskedet – men vann ändå.
Jens Westin ordnade två poäng i Västerås på tisdagskvällen.
– Snöpligt att inte få tre poäng när vi leder med 3–1, men vi får vara hyfsat nöjda, säger Timråbacken efter 4–3-segern efter förlängning.

Annons

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

När Daniel Öhrn sköt in 3–1, 11.25 in på den tredje perioden, såg Timrå IK ut att gå mot en trepoängare i ABB Arena Nord.

Men det skulle bli en dramatisk avslutning.

Erik Lindhagen åkte ut för en interference – och när Västerås fick chansen att spela power play för sjätte gången på tisdagskvällen kom reduceringen till 3–2 för hemmalaget.

– Vi försöker bara hålla undan, men de gick hårt mot oss de sista fem minuterna. Jag tyckte att vi klarade av det ganska bra, men samtidigt går det inte att hålla ut hur länge som helst, säger Jens Westin.

Den hårda forceringen från Västerås skulle innebära mer problem för Timrå IK.

Med dryga minuten kvar lämnade Vitali Koval Västeråsmålet och när klockan stod på 19.23 kom kvitteringen.

– Det kändes snöpligt förstås, säger Jens Westin.

Timråtränaren Roger Forsberg:

– Självklart hade jag kunnat önska att vi hållit ut den sista minuten för det hade varit en perfekt kväll för Timrås del, men vi vann ändå två poäng. Som systemet är uppbyggt räknar man vinster och förluster och det här var en seger för oss, säger han och tillägger:

– De fick många chanser i power play under matchen och någon gång spricker bubblan.

Forsberg behövde inte vänta länge på avgörandet i förlängningen.

Efter 36 sekunder fick Jens Westin pucken på blålinjen efter en tekning som Daniel Öhrn vann.

– Jag tänker bara att jag ska skjuta och jag vet inte om den vobblar lite, men jag får en väldigt dålig träff. Deras back försöker ta pucken med handsken och styr den i ena hörnet när målvakten är på väg åt andra hållet. Det var lite tur, men det tar jag alla dagar i veckan, säger Westin.

Värt att notera var också att Färjestadslånet Victor Ejdsell gjorde sitt första mål i Timrå IK-tröjan när han satte 2–1, läckert framspelad av Jonathan Dahlén.

Värre var att backen Didrik Strömberg sänktes av en tackling mot huvudet bakom eget mål i den sista perioden. Han blev liggande ett tag – och fick sedan hjälpas av isen. Västerås Jeremy Williams fick "match penalty" och blir därmed automatiskt avstängd i en match och tacklingen kommer att granskas.

– Det är oklart hur det är med Didrik så här direkt efteråt. Vi får helt enkelt avvakta till i morgon, men det är en tuff smäll han får.

LÄS MER: Två Timråjuniorer rankade inför sommarens NHL-draft