Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK tog tre nya poäng – Mattsson storspelade

Det blev tre nya poäng för Timrå IK.
Den här gången fick IK Oskarshamn se sig besegrade.
3–2 blev slutresultatet efter fint målvaktsspel av Johan Mattsson i tredje perioden.

Annons

Timrå IK kom ut med högsta fart i matchen mot IK Oskarshamn och tryckte tillbaka gästerna i egen zon. Efter knappt åtta minuter kom också ledningsmålet när Jeremy Boyce svingade till på en målvaktsretur i slottet.

Kort senare drog Timrå på sig en utvisning, och precis när de blivit fulltaliga kunde Oskarshamn kvittera genom Arsi Piispanen, som lobbade upp pucken högt över Johan Mattsson i Timråmålet.

Innan perioden var över hade dock Timrå återtagit ledningen. Det genom talangen Jonathan Dahlén som i spel fyra mot tre hittade en lucka på bortre stolpen med bara 43 sekunder kvar att spela av perioden.

Om det var Timrå som hade den första perioden så var det gästerna som hade den andra.

Oskarshamn skickade iväg 19 skott mot Johan Matsson, men de lyckades inte skicka någon förbi honom för ett kvitteringsmål. Istället kunde Timtå sätta stopp för ett uppspel i mittzon och kontra in 3–1 när Sam Marklund drog iväg ett dragskott.

I den tredje perioden låg Oskarshamn på för ett reduceringsmål, och skapade också tryck mot Timrås mål, men de hade svårt att ta sig förbi Johan Mattsson i mål.

Inte förrän med en sekund kvar kunde Arsi Piispanen reducera till 2–3, men då var det såklart redan för sent.

Timrå tog därmed tre nya poäng och ligger nu på play offplats.