Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå kommun måste ta ansvar för situationen på HVB

Annons

Närmare 40 000 ensamkommande barn väntas i år söka sin tillflykt i Sverige. Många av dem placeras i privatägda boenden med liten insyn. Timrå kommun måste se till att arbetsvillkoren är rimliga i de verksamheter man upphandlar.

Utvecklingen med tusentals människor som varje månad söker asyl i Sverige har satt fokus på flera brister inom vår välfärd. Redan hårt ansträngda medarbetare gör sitt yttersta för att klara uppgiften att ge människor på flykt ett professionellt mottagande.

Några som under de senaste månaderna har fått en betydligt mer ansträngd arbetssituation är medarbetarna på HVB, Hem för Vård eller Boende, där många ensamkommande flyktingbarn placeras. Medarbetarna vittnar om en mycket tuff tillvaro för såväl barnen som personalen.

Det gäller både privata HVB och HVB ägda av kommunen. Men medan medarbetarna på de sistnämnda kan berätta om missförhållanden för media, är detta inte möjligt för medarbetarna på privata HVB. Orsaken är att omfattningen av det lagstadgade stödet för meddelarfrihet för anställda beror på vilken typ av arbetsgivare man har.

Sedan två år tillbaka finns ett utredningsförslag hos regeringen om att meddelarfrihet ska gälla även för privata verksamheter inom skola, vård och omsorg som är finansierade med skattemedel. Inte minst sett till den rådande situationen måste nu regeringen agera skyndsamt. Vi måste använda de medel vi kan för att förhindra att ensamkommande barn som redan är utsatta far illa.

När Vision nyligen lät undersöka arbetssituationen för våra medlemmar som arbetar med flyktingmottagandet, var det tydligt att det finns stora brister på många HVB. Det handlar bland annat om en mer otrygg arbetsmiljö och större psykiska påfrestningar. Våra medlemmar vittnar också om hur detta går ut över barnen.

Vision har nu intensifierat arbetsplatsbesöken på HVB för ensamkommande barn och unga för att träffa medarbetare och chefer. Men mer måste göras och här har såväl regeringen som Timrå kommun som upphandlar privata HVB ett stort ansvar att omgående agera.

Regeringen måste omgående lägga fram ett lagförslag som innebär att meddelarfrihet gäller för alla anställda i privata verksamheter som är skattefinansierade.

Timrå kommun måste försäkra sig om att arbetsvillkoren är rimliga i de upphandlade verksamheterna, såväl HVB som de planerade stödboendena, så att varken medarbetare eller de boende far illa. Här finns ingen tid att spilla.

Jens Löfgren

Ordförande Vision i Timrå kommun

Veronica Magnusson

Förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel