Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå kommun testar handläggarrobot: "Möjliggör ännu bättre service och kvalitet"

Timrå kommun och eSamverkan startade under måndagen ett samarbete om att ta fram en handläggarrobot. Målet är att roboten under våren 2018 ska digitalisera och automatisera ärendeflöden för kommunen, skriver Timrå kommun på sin hemsida.

Först ut att automatisera ärendeflödet blir ansökan till Kulturskolan. Med hjälp av robotteknik ska ansökan kunna göras genom att programmera en digital handläggarrobot.

– Ny teknik ger nya möjligheter till en förbättrad service för de som bor, verkar och vistas i kommunen. Det här är ett sätt för oss att tillsammans testa och lära oss av den nya möjlighet som robotisering innebär, säger Susanne Wadell, verksamhetsutvecklare, Timrå kommun på sin hemsida.

Utvecklingen är en del av eSamverkans regionala satsning och projektet Innovativa Digitala Tjänster som Timrå kommun startat och som pågår mellan 2018 och 2019.

–  Vi behöver ta vara på den kunskap som finns och hämta hem den till vår egen kommun och region för att möjliggöra ännu bättre service och kvalitet samt öppna upp för nya arbetssätt, säger Monica Ljungmark-Åfeldt, projektledare och verksamhetsutvecklare i Timrå kommun.

Hon fortsätter:

– Antalet digitaliserade och automatiserade ärendeflöden är totalt sett relativt få i landets kommuner, samtidigt som det finns en stor potential när det gäller de effekter som kan nås, säger Monica Ljungmark-Åfeldt.