Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå kommuns solenergikarta blir verklighet

Timråpartiets motion om en solenergikarta avslås. Men tack vare projektet SOLEY kommer kartan att finnas tillgänglig till våren.

Timråpartiet skrev i en motion till kommunfullmäktige i juli i år om att utveckla en solenergikarta i kommunen. Något som enligt Timråpartiet skulle följa Timrås satsning på att vara en miljökommun.

Läs också: Timråpartiet motionerar om karta för solenergi

Tanken bakom en solenergikarta är att ge vägledning till de privatpersoner i Timrå kommun som är intresserade av att ha solceller. I motionen skriver Timråpartiet att man även vill att kommunen ska utveckla ett sätt att informera fastighetsägare om deras möjligheter till solenergiproduktion.

Motionen remitterades till Miljö- och byggkontoret som föreslår att motionen ska avslås med anledning av att projektet SOLEY(Solenergi i Västernorrland) kommer att ta fram en solenergikarta som kommer finnas tillgänglig på Timrå kommuns hemsida från och med våren 2017.

Läs också: Klart med satsning på solenergi i Timrå

SOLEY finansieras av Energimyndigheten, länets energikontor, länstyrelsen och landstinget. Timrå kommun går tillsammans med övriga kommuner in med arbetstid för att finansiera projektet.