Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå kvalklart efter seger mot IBF Dalen

Efter en bra säsong i division 1 Norrland i innebandy är Timrå nu klart för kval. Det efter seger, 6–4 (0-2, 4-1, 2-1), på hemmaplan mot IBF Dalen.

– På förhand var det en tuff uppgift vi stod inför och vi låg under efter den första perioden. Vi vaskade om lite i laget och ändrade en del i taktiken och kom då igång ordentligt. Försvarsspelet i andra och tredje perioden var mycket bra och det bäddade för segern. Bäst idag var Axel Hjälm som stod för fyra poäng och visade att han är en av seriens absolut bästa spelare. Plus också till Johan Hultberg, han syns kanske inte alltid så mycket, men han spelar lugnt och säkert och gjorde inte ett misstag idag. Nu går vi för serieseger så vi skapar ett så bra utgångsläge som möjligt inför kvalet, kommenterade Timrås tränare Tomas Lindström efter matchen.

Axel Hjälm gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Oscar Olofsson, William Öhlén Nylund och Erik Hjälm, målen för IBF Dalen gjordes av Gustaf Rönnholm, Vidar Mårtensson, William Holmlund och Christoffer Johansson.

Med en omgång kvar är Timrå i serieledning, och IBF Dalen är på tredje plats.

I nästa omgång har Timrå Sundsvall FBC Ungdom borta i Skönsbergshallen, lördag 16 mars 13.00.