Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå kyrka bidrar i jakten på pokémon: "Eftertraktad pokémon i kyrkan"

Jakten på pokémon fortsätter och allt fler engagerar sig i letandet. Kyrkorna i Timrå och Sörberge har fixat en saftstation för ungdomarna som kommer dit för att fånga pokémons.

Vid kyrkorna i Timrå kommun har det börjat dyka upp många pokémonletande ungdomar och därför har kyrkan valt att hjälpa dem lite i sommarvärmen. Utanför kyrkorna i Sörberge och Timrå har det ställts upp saftstationer så att ungdomarna kan ta en drickpaus i solen.

– Vi har ett pokéstop här och vi tänkte att det var ett enkelt sätt att bidra, säger Irene Andersson, diakon vid Timrå församling.

Läs också: Ånges pokémontränare har förenats för att fånga alla

Under onsdagen var det över hundra ungdomar som besökte kyrkan i Sörberge för att få tag i sina pokémons.

– Det var en kille som ville gå in i gravkapellet men det var inte så lämpligt, säger Irene Andersson.

Inne i kyrkan i Timrå ska det finnas en väldigt eftertraktad pokémon, men som blir svår att fånga då kyrkan just nu är stängd under dagarna.

– Men om ungdomarna kommer hit på söndag klockan 11.00 så har vi öppet. Statistiken kommer skjuta i höjden, säger hon med ett skratt.

Planen är att ha kvar saftstationen åtminstone under sommaren när ungdomarna är lediga.

– En del kan tycka att det är fel med en pokémonstation på kyrkogården, men vad gör det? De stör ju inte på något sätt. Det är bara bra att folk rör sig här.

Läs också: Sundsvall går mot strömmen – här får frikyrkorna allt fler medlemmar

Läs också: Allt fler lämnar frikyrkorna på landsorten – storstäderna vinnare