Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå lånar från Skellefteå

Timrå IK lånar forwarden Joel Mustonen från Skellefteå.

19-årige centern, som är född i Finland men har Tingsryd som moderklubb, kommer att spela med laget till och med den 13 januari.

– I det läge där vi är har vi bara en center kvar, och det är (Yared) Hagos, säger Timrås sportchef Kent Norberg.

Johan "Gnagarn" Anderssons fot fortsätter att krångla, Alexander Larsson har hjärnskakning och dessutom är Max Friberg och Jeremy Boyce på JVM för att spela final.

– Det är inte så lätt för de spelare som har fått hoppa in och spela center, säger Norberg.

Mustonen har gjort två mål och tre assit på de 18 elitseriematcher han spelat för Skellefteå denna säsong, och har även varit uttagen i finska juniorlandslaget.

– Det är en spelare som jag gillar, jag har haft honom i tankarna och tänkt pröva honom tidigare. Jag kommer inte att sätta någon press på Mustonen, men han tillhör de spelare som har möjlighet att bli riktigt bra, säger Norberg.

Mustonen är dock inte med i finska JVM-truppen, och finländaren har på senare tid fått begränsat med speltid i Skellefteå. Så några mirakel ska kanske Timråpubliken inte vänta sig.

– Nu behöver vi få in centrar, vi har försökt lappa länge med det vi har. Men det finns inga centrar ute, säger Norberg.

Joel Mustonen är 19 år, 179 centimeter lång och väger 80 kilo.