Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå nollade Mora

Mora kom med två raka segrar och mängder med gjorda mål.

Mot Timrå kammade de noll.

– Vår klart bästa match sen jag kom hit, säger Mika Norja, TIK-målvakten som stoppade samtliga skott.

Annons

Efter klara 0–4 mot Västerås och knappa 2–1 mot Almtuna var det Mora som väntade för det nya, unga Timrå IK. Ett målglatt Mora som inlett serien starkt med två raka segrar.

En promenad i parken för dalmasarna, kan tänkas?

Inte direkt.

Tvärtom var det målfattiga Timrå som blev målglada Timrå och vice versa.

– Vi har pratat väldigt mycket om linjerna i spelet och att vi inte ska ha någon övertro på oss själva. I dag fungerade det riktigt bra och det är många som ska vara nöjda. Borgman (Andreas) exempelvis gör en bra debutmatch på seniornivå, säger Timrås assisterande tränare Ante Karlsson.

Hans motsvarighet i Mora, Roger Johansson, var däremot av en helt annan uppfattning om sitt lag.

– Jag satt och såg Karlskrona mot Södertälje i går och det är samma scenario här för oss; vi blir kvar i bussen. Vi viker ner oss, vi tar inte kampen. Och sen låter vi det bara rulla på, säger han.

På frågan om vad han tar med sig som positivt från matchen kommer svaret direkt:

– Inget, absolut ingenting. Ingen i laget kan titta sig i spegeln och det har de fått höra också.

I Timråkabyssen var det desto gladare däremot. Inne i omklädningsrummet sitter Mika Norja och töjer med en burk cola i näven efter att ha hållit nollan för första gången i Hockeyallsvenskan.

– Det är alltid skönt att spela på hemmaplan, det hjälper oss. I dag spelade vi också som ett lag och då blir det enkelt även för mig, säger han.

Totalt fick finländaren 21 skott mot sig, samtliga stoppades. Bortsett från en gång i tredje perioden när det small i ramen hade han full kontroll på puckarna som ofta hamnade mitt på kroppen.

– Det är min spelstil, jag försöker stå rätt och vara på rätt ställe. Sen blir det lättare för mig också när killarna jobbar så bra där ute på dem.

Mora lyckades alltså inte överlista Norja vid något tillfälle. Hans kollega på andra sidan, Marcus Högberg, fick däremot skrapa ut pucken vid tre tillfällen. Samtliga kom under mittenperioden. Det första lite snöpligt när nämnde Högberg först räddat pucken men sen tappade den ner på isen – och in i mål.

– Vi gör en pigg inledning, där vi framför allt åker mycket skridskor. Sen får vi 1–0 lite turligt. Men vi jobbar på bra och klarar även av att stänga matchen sen, säger Ante Karlsson.

Roger Johansson:

– Vi har tur som överlever första perioden, sen är det lite olyckligt att vår målvakt kastar in 1–0.

Efter 2–0 från Anton Wedin, framspelad av Oscar Johansson, gör Timrå även 3–0 genom den ende 30-plussaren i laget: Per Hallin.

Annons