Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå satsar miljonbelopp på sommarjobb till ungdomar: "Hundra jobb till i år"

Nu är det dags att söka sommarjobb.
I år är det fler ungdomar som får chansen att tjäna lite extra.
– Det är cirka hundra jobb till i år, säger Christina Nordqvist.

Annons

Timrå kommun har i år satsat 1,5 miljoner kronor på att ge ungdomarna feriejobb. Det är en halv miljon mer än föregående år. Beslutet om att ge mer pengar till arbetsmarknadsenhetens budget klubbades på kommunfullmäktiges möte den 30 november i fjol. Då Socialdemokraternas och Vänsterpartiets budget röstades igenom.

Läs mer: Hit går pengarna i S och V:s budget

Det betyder att det är ungefär 300 ungdomar mellan 15 och 18 år i Timrå kommun som får chansen att tjäna lite extra pengar i sommar. Under veckorna 25 till 32 är det fyra perioder med sommarjobb som organiseras av kommunen. Det innebär att de lyckliga som får jobb har två veckor på sig att tjäna lite extra under sommarledigheten.

– Det är fyra perioder och söka sommarjobben kan man göra fram till den 3 april, förklarar Christina Nordqvist, feriesamordnare i Timrå kommun.

Läs även: Sommarläger med många aktiviteter

Sommarjobben finns bland annat inom äldreomsorgen, kultur- och teknik där man kan jobba ute i parker och andra fritidsanläggningar. Dessutom finns det sommarjobb inom barn- och utbildningsförvaltningen samt inom turismnäringen och föreningslivet. Trots att det blir ytterligare 100 feriejobb inom kommunen i år så är det inga direkta nya jobb som kommer till.

– Det kan vara ett jobb inom någon förening eller liknande som blir nytt i så fall, säger Christina Nordqvist.

Läs också: Fler ungdomar får jobb i sommar

Intresset för sommarjobben är stort. Christina Nordqvist förklarar att det redan efter några dagar var 220 ungdomar som sökt de 300 feriejobben men det gäller inte bara att vara snabb för att få de lediga tjänsterna. Man måste ha tur också.

– Det är öppet fram till den 3 april och sedan lottas jobben ut bland de som sökt, säger Christina Nordqvist.

Lönen baseras på ålder. Mellan 15 och 17 år så är den 69 kronor i timmen för de som fyllt 18 är lönen 84 kronor i timmen.