Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå TK arrangerade SM i trial: "Det är stort att stå som värd för det här"

För fjärde gången anordnades SM-deltävlingar i trial i Timrå. Åkare från både Sverige och Danmark hade rest för att delta under helgen.
– Det är väldigt hedrande att vi fick uppdraget, säger tävlingsledaren Roland Lithén.

Timrå TK stod i helgen som arrangör när SM-deltävling tre och fyra hölls på klubbens tävlingsområde i Stavreviken utanför Timrå.

– Jag känner mig stolt över personalen som har jobbat och slitit och gjort 20 banor. Det ska de ha en stor eloge för, säger Roland Lithén.

Det har tagit två månader att förbereda SM-banorna.

– Det är mycket som ska fixas. Vi bygger våra banor i skogen och runt hällar. Det tar lång tid eftersom det ska röjas och sättas band och pilar med olika färger för olika klasser, säger Roland Lithén.

Läs mer: Rutinerad segrare på trial-SM i Stavreviken

Totalt körs sex olika deltävlingar runt om i Sverige. Roland Lithén var efter helgen nöjd med arrangemanget.

– Vi har haft bra förutsättningar och inga skador och fått mycket beröm från deltagarna och huvuddomaren. Det är stort att stå som värd för det här, det största man kan vara med om i Sverige, säger han.

Roland Lithén hoppas på att tävlingarna kan locka fler att intressera sig för sporten och testa att köra trial.

– Det är ju en av anledningarna till att vi ville arrangera, för att få mer uppmärksamhet eftersom trial är en ganska liten motorsport i Sverige. Det varit en hel del folk som har varit och tittat, säger han.

Söndagens pallplaceringar blev en repetition av lördagen. Flerfaldige svenska mästaren Eddie Karlsson, Kungsbacka TK, tog förstaplatsen i SM-klassen före tvåan Marcus Eliasson, BMK Uddevalla, och trean Marcus Igelström, Finspong TC. JSM-klassen vann Mikkel Brade, Hedeland TK, medan Albin Svedin, FMCK Umeå, stod som segrare i USM-klassen.