Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå tog tre viktiga poäng efter hemmaseger

Timrå IK tog tre viktiga poäng mot Västerås på hemmaplan efter 4–1.
Nu jagar de lagen framför sig i tabellen.
– Nu ska vi mobilisera, även om vi tar en match i taget, säger Roger Forsberg.

En period som inte bjöd på särskilt många heta målchanser för något av lagen slutade också 0-0. Västerås var något hetare, dels tack vare ett powerplay i slutet av perioden. Perioden bjöd annars på ett par smågruff mellan olika spelare, bland annat Oscar Johansson och förre Timråspelaren Andreas Borgman.

– Det är ett bra lag vi möter med mycket kvalitéer offensivt och de skapar också lite chanser, men jag tycker att vi hanterar det bra.

LÄS MER: Så var Timrå IK–Västerås – period för period

Det tog drygt tre minuter av period två innan matchens första mål kom. Det då Jeremy Boyce styrde in isaren från Niklas Tikkinen. Bara tre minuter senare kunde Västerås kvittera genom Christopher Fish då han kom fri och inte gjorde några misstag. Elva minuter senare var det dags igen.

Det då Johan Persson slog till med ett direktskott i spel fem mot tre, i återkomsten i Timrå IK. Och som inte det vore nog såg Per Hallin till att dunka upp 3-1 till Timrå med bara tre sekunder kvar av perioden.

– Det var ett viktigt mål i fem mot tre, där ungtupparna går in och visar vägen. Kul också för Johan Persson. Tredje målet så är det ett byte som allt gick fel i för oss som ändå slutar positivt. Det gav råg i ryggen, säger Forsberg.

LÄS MER: Succé i återkomsten hos Timrå IK för forwarden

I den tredje perioden spelade Timrå disciplinerat för att försvara den ledning de skapat sig i slutet av den tredje perioden. Något som skulle komma att löna sig, även om det var Västerås som spenderade mest tid i offensiv zon.

Johan Mattsson klev dock fram stort ett par gånger och höll pucken borta från Timråmålet. Och när Johan Persson slet sig loss i mittzon och kunde avancera mot ett övergivet Västeråsmål och lägga in 4-1 med dryga minuter kvar var det avgjort.

– Jag tycker att vi gör en bra match i stora delar. Vi stängde det bra i tredje och de hade inte så många a-chanser, och de som kom stoppade Johan Mattsson som var bra i dag, säger Forsberg.

Tre viktiga poäng för Timrå i den nedre delen av tabellen.

– Skönt att vi kan vara med och jaga lagen framför oss nu. Nu ska vi mobilisera inför matchen mot BIK på söndag, säger Roger Forsberg.

TV: Nilsson: "Han kommer bli mycket viktig för Timrå"