Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå toppar Norrlandsracet i budgivning på bostadsrätter

Bostadsmarknaden är glödhet i Timrå.
Statistik visar att budgivningen på bostadsrätter toppar i hela Norrland.
– Det visar att fler vill etablera sig i Timrå och det är jätteroligt, säger Ewa Lindstrand.

Annons

Mäklarsamfundet har levererat statistik gällande budgivningen på bostadsrätter och villor. Timrå placerar sig på plats åtta i landet när det gäller budgivningen på borätter. Men det placerar man sig som etta i hela norra Sverige.

– Det visar att många upptäckt Timrå som bostadsort, säger Ewa Lindstrand (S) kommunalråd.

I Timrå steg borätterna med hela 24 procent över utsatt pris. Bostadsbristen i kommunen är också något som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet avsätter pengar till för att motarbeta i sin nyligen klubbade budget för 2016.

– Det är framför allt kopplat till flerfamiljsbostäder. Vi behöver fler lägenheter och bostadsrätter i vår kommun så vi måste få snurr på den frågan, säger Ewa Lindstrand.

Under en tvåårsperiod kommer en person att projektanställas på näringslivskontoret för att jobba med de frågorna. Sammanlagt avsätter man 1,4 miljoner till den tjänsten.

– Vi har inga direkta kommunala resurser för att jobba med bostadsbyggandet och därför måste vi skapa kontakterna med fastighetsbolagen så de kan se en möjlighet att investera i vår kommun, säger Lindstrand.

Undersökningen visar också på att det är inte bara i storstäderna som priserna på bostäder skenar. Hetast på bostadsmarknaden när det gäller bostadsrätter är Åtvidaberg i Östergötlands län. Där såldes bostadsrätterna 34 procent över utsatt pris. När det gäller villor så toppar Kinda kommun som också ligger i Östergötland. Där steg villorna med 21 procent över utsatt pris.