Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 hela dagen vid skolan i Laggarberg

/

Det är och förblir 30 kilometer i timmen som högsta tillåtna hastighet vid Laggarbergs skola i Timrå. Det beslutade Kultur- o tekniknämnden vid sitt sammanträde på torsdagen.

Annons
Dessutom förlängdes 30-perioden, som nu ska gälla från klockan sex på morgonen till sex på kvällen.
Anledningen till detta att det finns ett fritidshem i skolan där verksamheten börjar klockan sex på morgonen och att det finns barn kvar till klockan 18.
Vägverket hade begärt att 30-gränsen skulle tas bort i och med att ombyggnaden av väg 631 mellan Timrå och Kovland var klar. Men eftersom skolan ligger inom tätbebyggt område kan kommunen fatta beslut om hastighetsbegränsning.
Föräldrar, lärare och kommunpolitiker har ställt sig frågande till Vägverkets motiveringar för att ta bort 30-gränsen. I ett yttrande från augusti skriver verkets projektansvarige bland annat att ombyggnaden gett bättre framkomlighet för den tunga trafiken. Man framför också åsikten att "en hastighetssänkning som känns omotiverad för de flesta fordonsförare får en låg efterlevnad", vilket uppfattats som ett märkligt och ovidkommande motiv för en återgång till 50, bland föräldrarna.
Vägverket har möjlighet att överklaga kommunens beslut, men kommer sannolikt att avstå den möjligheten.

Mer läsning

Annons