Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70-talisterna tar över efter 40-talisterna

/
  • Det blir 70-talisterna som tar över om man vill efter 40-talisterna som chefer. Det konstaterar en undersökning som Kairos Future gjort och som pressenterades under gårdagen av bolagets VD Mats Lindgren.

De flesta över 40 år är ointressanta som chefer. Helst ska man vara runt 35 år. Det menar i alla fall Kairos Future, ett företag som sysslar med strategiska framtidsstudier. Under gårdagen pressenterade Mats Lindgren, vd för bolaget en färsk studie om morgondagens ledare.

Annons
Han var inbjuden av EU-projektet Balans på ledande nivå i Västernorrland som syftar till att öka den kvinnliga representationen på chefsbefattningar och i styrelser. Seminariet hölls på Söråkers Herrgård med cirka 80 inbjudna deltagare från hela länet. Det var första gången som rapporten pressenterades offentligt. Den blev klar för bara någon dag sedan.
Det är 70-talisterna som ska ersätta 40-talisterna, konstaterar Mats Lindgren. 50- och 60-talisterna blir förbisprungna om vi spetsar till det lite.
En anledning är att 40-talisterna är en stor kull och har tagit hand om chefspositioner. När dessa nu går in i pensionsåldern är det framförallt en yngre generation som anses attraktiv och ska ta över.
I undersökningen Morgondagens ledare har runt 5000 personer intervjuats. Hälften av alla som svarat är chefer och personalansvariga inom både privat och offentlig sektor.
När det gäller chefsrekryterare så letar dom framförallt efter personer under 35 år som är intresserade av en chefskarriär.
Mats Lindgren konstaterar att undersökningen visar att 70-talisterna har ett stort självförtroende, är på hugget och söker utmaningar. I undersökningen framgår det 38 procent svarade ja, på frågan om man vill bli chef.
Men det finns dock en hake. 70-talisterna ställer krav på en rimlig arbetsvecka, bra betalt, stöd, möjlighet att förena fritid och jobb.
Det här är inte personalchefer riktigt medvetna om.
I rapporten framgår det att det inom de närmaste tio åren kommer att försvinna omkring tusentals chefer. Och rapporten varnar för att det kan bli brist på chefer när 40-talisterna går i pension.
För samtidigt som många 70-talister säger att man är intresserad av att bli chef, så finns det mycket annat som också lockar.
Problemet är att samma kategori lika gärna kan tänka sig att bli specialister, frilansare eller egna företagare.
När det gäller kvinnor i toppositioner så räknar Mats Lindgren att andel kommer att öka.
Yngre kvinnor är mer ambitiösa än männen. Den yngre generationens män och kvinnor kommer att leva mer jämställda hemma. Vem som gör karriär är inte längre en könsfråga utan det är en lönefråga.
Samtidigt konstaterar han att kvinnor halkar efter i starten vilket kan försvåra en karriär som chef.
Kvinnor pluggar gärna fram till 26-27-års ålder, skaffar barn efter 30-årstrecket, hamnar hemma längre än männen och kommer därför ut sent.
Något som den nya generationens chefer inte gärna vill syssla med är konflikter. Däremot ser man jobbet som en utmaning att utvecklas som person. Och undersökningen slår fast att det gäller för blivande arbetsgivare att klara den kombinationen för att även klara rekryteringen av chefer.
Det fanns en del chefer med under gårdagens seminarium. 70-talisterna lyste med sin frånvaro. Majoriteten var nog 50-talister och några från 60-talet som enligt rapporten kan få svårt att bli chef och göra karriär den vägen.

Mer läsning

Annons