Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsångspremiär på Holmö brygga: "Förhoppningsvis kan det växa till något större"

Tynderö får sin egen allsång. Nu bjuder Martin Häggström och sambon Anna Hanning in till musik på Holmö brygga under två onsdagar med start i morgon. "Det ska bli roligt att göra det här på hemmaplan", säger Martin Häggström.

Annons

Sommar och allsång går hand i hand runt om i detta land. Men i Timrå har det varit klent med allsångsarrangemang.

Nu blir det ändring på det när artisten och sångaren Martin Häggström med sambon och operasångerskan Anna Hanning stämmer upp på Holmö brygga.

– Jag har tidigare varit med på allsång på Murberget med Lars T. Johansson men i år har jag inga uppdrag där. Då tänkte jag att vi drar igång en egen på hemmaplan, säger Martin Häggström.

Läs också: Emanuel ska driva Skeppshamns kafé – 19-åringen taggad inför nyöppningen: "Jag har höga förhoppningar"

Söråkersprofilen Martin Häggström startar allsång.

I sommar blir det en allsång på eftermiddagen och en på kvällen under två onsdagar. Förutom Martin Häggström och Anna Hanning kommer konsertpianisten Mona Kontra och Patrik Norman vara med och kompa.

– Jag är född och uppväxt i Söråker och bor ett stenkast från Holmö brygga nu. Det är ett jättebra ställe för en allsång med bland annat närheten till havet, säger Martin Häggström.

Läs också: Söråkers Folkets hus får 300 000 kronor till biografen – "Det kommer bli sagolikt"

Först var tanken att de skulle dra igång en stor allsång, likt den på Murberget, men då paret ska gifta sig senare i sommar börjar de i ett lite mindre format.

– Förhoppningsvis kan det växa till något större eftersom. Drömmen är en allsång med gästande artister, säger han.

Förutom den klassiska allsången som alla kan vara med på kommer det bjudas på uppträdanden. Martin Häggströms lite rockigare och popigare stil blandas med operasång.

Operasångerskan Anna Hanning kommer att bjuda på sång.

– Anna sjunger den häftigaste operan. Det går snabbt med höga toner. Det är en upplevelse att höra en operaröst tillsammans med en konsertpianist även om man kanske inte är så insatt i genren, säger Martin Häggström.

Inomhus finns det plats för ett 80-tal personer men blir det fint väder kanske allsången flyttas utomhus.

– Vi hoppas att det kommer så många som möjligt. Man behöver inte vara med och sjunga men det blir nog svårt att hålla sig, säger Martin Häggström.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons