Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Molinder tar över efter klubbikonen Per Hallin – berättar om sin nya roll: "En stor ära"

Klubbikonen Per Hallin har avslutat karriären och lämnat Timrå IK. Hans efterträdare som lagkapten heter Andreas Molinder. Här berättar han om sin nya roll, årets upplaga av Timrå IK – och de bästa kaptenerna han haft. "Pelle stod väldigt mycket för vad Timrå IK är", säger 29-åringen.

Annons

Andreas Molinder är ny lagkapten i Timrå IK.

På tisdagsmorgonen berättade Timråtränaren Roger Forsberg vem som blev ny lagkapten efter Per Hallin.

Andreas Molinder var mannen som fick ta över ansvaret.

– En stor ära. Vi pratade lite löst om det efter jag skrev på mitt nya kontrakt. Det var inget bestämt, men sedan hade de tagit beslutet och jag fick reda på det imorse när jag kom till hallen, säger Molinder på tisdagseftermiddagen.

– Det är både kul och ärofyllt.

Läs också: Timråtränaren om nye lagkaptenen

Molinder kom till Timrå IK redan under säsongen 2011/12 .

– Förut har man alltid tillhört de yngre, men de här tre åren i allsvenskan har det i princip bara varit Pelle som varit äldre än mig, så man har fått hjälpa honom lite. Jag är inte den som gapar och skriker, men jag ska försöka leda som jag gjort på isen. Det är där jag tycker att det ska synas mest, säger han och fortsätter:

– Sedan är jag inte rädd att säga saker om något måste tas upp. Vi har många som är bra på de bitarna, Jeremy Boyce bland annat. Det är flera som är kloka och kan säga bra saker.

Till sin hjälp kommer Andreas Molinder att få de assisterande kaptenerna Sebastian Lauritzen och Didrik Strömberg.

– Sebastian (Lauritzen) kommer in med stor erfarenhet. Han är kanske inte heller den som pratar mest, men de gånger han pratar inför gruppen tror jag laget kommer lyssna. Didrik (Strömberg) står för väldigt mycket ute på isen med sitt fysiska spel. Jag tror vi tre kommer komplettera varandra bra, säger Molinder.

Läs också: Så ser Timrå IK:s nya tröjor ut

Är det bara positivt att bli lagkapten eller finns det några negativa bitar?

– Det är så tidigt än. Men det är nog inte så svårt att vara kapten när allt flyter på och man vinner matcher, det är när det går tungt man sätts på prov.

Timrå IK har ett ungt lag där Molinder tillsammans med ett par spelare till står för erfarenhet.

– Att vi har unga och hungriga killar är positivt, jag tror inte man behöver elda på så mycket för det finns mycket fart och energi. Snarare kanske man i vissa fall får bromsa lite så vi inte bara gasar utan använder lite mer hjärna ibland. Men det är ambitiösa killar som har en lång karriär framför sig.

I rollen som kapten hoppas han vara ett stöd för de yngre spelarna i laget.

– Om någon behöver hjälp ska jag alltid finnas där, se till så att alla mår bra. Där var Pelle väldigt bra kan jag tycka, säger Molinder.

Hur ser du på ert lag den här säsongen?

– Förväntningarna är högre i år, och det ska de vara. Samtidigt måste vi förstå att det kommer krävas ett ännu hårdare jobb. Jag tror att vi kommer vara ett av lagen som alla kommer vara på tå mot. Vi kommer inte få några enkla matcher och det kommer inte gå av sig själv, men vi ska helt klart bli bättre.

Per Hallin - en av de bästa kaptenerna Andreas Molinder haft under karriären.

Andreas Molinder om de bästa kaptenerna han haft

"Pelle Hallin var väldigt bra. Han stod för väldigt mycket var Timrå IK är, det känns som han är Timrå IK. Sedan i Linköping var Niclas Hävelid en fruktansvärt bra förebild, även om han var assisterande. Han hade en lång karriär bakom sig i NHL men var otroligt ambitiös och proffsig trots att han var 35 år då.

I Modo hade jag Per Svartvadet som hade en väldigt bra känsla för när det var läge att skoja och när det var allvar. Sedan har man haft många bra ledare omkring sig, men det är några av de kaptenerna jag kommer på."

Mer läsning

Annons