Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assistent skallades av kund – nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning

En kund i Timrå blev irriterad och skallade sin assistent så hårt att assistenten slog huvudet i väggen. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivaren gör en utredning av händelsen.

Annons

I juli besökte assistenten en kund i Timrå. När kunden satt på toaletten ska kunden helt plötsligt blivit irriterad och helt utan förvarning rest sig upp från toaletten och sedan skallat assistenten.

Läs också: Assistent skallades av kund på toalett

Assistenten hann vrida sitt huvud åt sidan och blev skallad i bakhuvudet, men skallningen var så hård att assistenten föll åt sidan och slog huvudet mot väggen.

Efter händelsen ska kunden ha lugnat ned sig. Assistenten gick ut från toaletten och till en anhörig i bostaden som fick ta över.

Assistenten tvingades gå hem innan arbetspasset var slut och kontaktade då sjukvården som rekommenderade assistenten att ta det lugnt då det troligtvis rörde sig om en lindrig hjärnskakning.

En arbetsmiljösamordnare anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket, som nu kräver att arbetsgivaren utreder händelsen. Arbetsmiljöverket vill bland annat att arbetsgivaren beskriver sina rutiner för att undersöka, bedöma och åtgärda risker i arbetsmiljön kopplat till var och en av sina kunder.

Mer läsning

Annons