Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas efter trafikolycka

/
  • Den drogpåverkade mannen kolliderade med en annan bilist och hamnade sedan i diket.

Den drogpåverkade förarens vansinnesfärd slutade med att han krockade med en bil där en mamma och fyra barn satt. Nu åtalas föraren från Timrå för flera fall av rattfylla och olovlig körning.

Annons

Det var den 27 juni förra året som några privatpersoner misstänkte att en annan bilist körde påverkad. De började följa efter bilen samtidigt som de larmade polis. Men den drogpåverkade mannen fick syn på dem och började i stället jaga dem. På Johannedalsvägen i Sundsbruk körde mannen på en bil som kördes av en kvinna. I bilen satt också fyra barn. Ett av barnen klagade över smärtor och fördes med ambulans till sjukhus.

När polisen kom till platsen visade det sig att mannen var kraftigt påverkad. Han vinglade, sluddrade och kunde knappt hålla sig vaken när han förhördes.

Han har varken erkänt eller förnekat brott och berättar i förhör att han inte minns något av händelsen eftersom han "knarkade jättehårt".

Mannen åtalas nu för händelsen samt för ytterligare fyra fall då han kört bil trots att han varit påverkad av droger och dessutom saknar körkort. Han åtalas också för att ha haft kniv och så kallade nun chukkas på sig på allmän plats.

Mer läsning

Annons