Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslag på motion om fria arbetskläder för personal på förskolan

Timråpartiet lämnade in en motion om fria arbetskläder för personal på förskola och fritidshem. Nu har nämnden sagt sitt i ärendet.

Annons

Timråpartiet (tidigare Nätverk Timrå) lämnade in en motion till kommunfullmäktige gällande fria arbetsklader för personal inom förskolan och fritidshemmen i kommunen. Motionen gick ut på remiss och nu har barn- och utbildningsnämnden gett ett förslag till beslut i frågan.

Läs även: Timråpartiet lämnade in en motion om fria arbetskläder för personal på förskola och fritidshem. Nu har nämnden sagt sitt i ärendet.

Tjänstemännen gav ett förslag om att motionen skulle godkännas. Det under förutsättning att de resurser som behövs för att kunna ge arbetskläder till de anställda inom sektorn budgeteras för barn- och utbildningsnämnden.

Läs också: Motion om Timrå IK skapade hård debatt i fullmäktige

Politikerna i nämnden ställer sig också positiva till förslaget men kan inte prioritera detta inom den budgetram som finns att tillgå. Men det slutliga beskedet blev att barn- och utbildningsnämnden beslutade på eget förslag att avslå motionen.

Läs mer: Politikerna i nätverket skänker dagslön för att hjälpa flyktingar

Motiveringen till det beslutet är att frågan ska avgöras på facklig nivå. Det ska enligt nämnden ske arbetsgivarorganisationerna och arbetsgivaren. Nu ska kommunfullmäktige fatta det slutgiltiga beslutet i frågan om fria arbetskläder till personalen.

Mer läsning

Annons