Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslag på samtliga SD:s inlämnade motioner

Annons

Sverigedemokraterna i Timrå har under våren lämnat in fyra motioner till kommunfullmäktige. Nu har motionerna varit ute på remiss i olika instanser och kommunstyrelsen har tagit sitt beslut i frågorna. De blev avslag på samtliga punkter.

Fyra motioner från Sverigedemokraterna (SD) I Timrå har varit ute på remiss under våren och sommaren. I motion nummer ett ville SD att kommunen skulle inför ett mångkulturellt bokslut för att kommunen på så sätt skulle kunna redovisa kostnaderna för invandringen.

Läs mer: Sverigedemokraterna i Timrå vill ha prislapp på invandringen

I motion nummer två vill partiet att det ska utredas hur kommunens tillgång på vaccin ser ut. I den tredje motionen vill SD att kommunen ska utreda hur de kommunala skolorna arbetar förebyggande för att förhindra smittspridning av smittsamma sjukdomar. Den fjärde motionen handlar om att utreda möjligheten att få kvinno- och mansjourer att besöka kommunen högstadieskolor och informera om sin verksamhet.

Läs även: Motion om besök till högstadieskolor

Efter det att motionerna varit ute på remiss så behandlades de vid kommunstyrelsens senaste möte. Då beslutades att samtliga motioner skulle avslås. Marcus Molinder, gruppledare Sverigedemokraterna Timrå, motsatte sig besluten. Kommunfullmäktige tar det slutliga beslutet gällande motionerna från Sverigedemokraterna.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.

Mer läsning

Annons