Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn krossade rutor på Ljustorps skola

/
  • Totalt har 14 rutor krossats på Ljustorps skola. Det mesta tyder på att det var två barn som av någon anledning gett sig på rutorna.

14 rutor har krossats på Ljustorps skola. Två barn är misstänkta för brottet och skolan tog redan under gårdagen kontakt med föräldrarna.

Annons
Det var tidigt i går morse som förödelsens upptäcktes av fastighetsskötare Lasse Öhlén.
Jag har arbetat här i 13 år och aldrig tidigare upplevt att så många rutor blivit förstörda på en och samma gång, säger han.
Han kom till skolan vid 06:20-tiden och larmade då genast polisen. Sedan gick har runt och knackade dörr.
Men ingen hade hört eller sett någonting.
Under dagen kom det dock fram vilka som var skyldiga. Det handlar om en ung elev på skolan och en kusin till honom som bor närmare kusten i Timrå.
Polisen är inkopplad och kommer troligen att lämna över ärendet till sociala, efter att man pratat med de misstänkta och deras familjer.
Lasse Öhlén och en kollega till honom fick ägna förmiddagen åt att grovstäda så att det krossade glaset kom bort. Barnen har av någon anledning kastat sten och asfaltsklumpar på rutorna.
Det var fullt av klasskärvor inne i skolan och även stenar. Senare under dagen kom glasmästaren och täckte för rutorna.
På två av entrédörrarna var glaset helt krossat. Men barnen har inte tagit sin i skolan, utan nöjt sig med att förstöra. Bara ett glas på skolan är okrossbart och det är där Lasse Öhlén har sitt kontor.

Mer läsning

Annons