Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergeforsens skolområde rustas upp: "Det var dags nu"

Just nu pågår flera vägarbeten vid Bergeforsens skola. Skolområdet har asfalterats om och upprustningen av cykelvägen vid Elevgatan är i full gång. "Förhoppningsvis är det klart i september", säger Jan Eriksson, Timrå kommun.

Annons

På skolområdet vid Bergeforsens skola har grusunderlaget justerats och sedan omasfalterats. Utanför skolans parkeringar ska även delar av Elevgatan asfalteras om.

– Förhoppningen är att det ska vara klart under augusti, troligtvis innan skolstarten, säger Jan Eriksson, avdelningschef för väg och trafik på Timrå kommun.

Utöver det ska även gång- och cykelvägen från Elevgatan till Ica rustas upp. Den ska asfalteras om och få flera lyktstolpar.

– Det blir ett lyft för gång- och cykelvägen. Får några år sedan revs asfalten bort där och sedan dess har det inte gjorts något. Det var dags nu så vi passade på när vi ändå höll till i området, säger Jan Eriksson.

Gång- och cykelvägen beräknas vara klar i augusti eller september. Under tiden som projektet pågår varnar kommunen för att det kan innebära en del störningar på vägen.

– För tillfället tar man sig förbi, men det kommer vara maskiner som ska lägga grus och sådant och då kommer man behöva gå runt. Vårt mål är att det ska vara så lite störningar som möjligt, säger Jan Eriksson.

Det är flera vägarbeten på gång vid Bergeforsens skola.

Mer läsning

Annons