Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet om arenaköp gäller – trots överklagan

/

Timrå kommun har fått besked från förvaltningsrätten.
Fullmäktiges beslut gäller.

Annons

Under tisdagen kom det in en överklagan gällande arenaaffären till Förvaltningsrätten i Härnösand. Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Nätverk Timrå anser i sin överklagan att beslutet strider mot kommunallagen.

Kvartetten ville också att kommunfullmäktiges beslut från i måndags skulle upphävas och inte gälla. Det kravet har Timrå kommun fått svar på i dag från förvaltningsrätten.

– Vi har fått besked från förvaltningsrätten om att kravet på verkställdhetsförbud avslås, säger Ewa Lindstrand (S).

Det skulle innebära att kommunfullmäktiges beslut om att köpa arenan gäller. Överklagan kommer att förskjuta processen ändå. Onsdagens kommunstyrelsemöte då arenaköpet skulle behandlas ställdes in när man fick vetskap om överklagan. Det kommer förmodligen att hållas nästa fredag i stället.

– Det innebär att det tar några dagar extra innan vi kan fatta de nödvändiga besluten, förklarar kommunalråd Ewa Lindstrand.

Hon är inte överraskad att Nätverk Timrå överklagade beslutet men att de övriga tre partierna gjorde det tycker Lindstrand är konstigt.

– Jag trodde de hade mer respekt för demokratiska beslut, säger hon.

Robert Thunfors i Nätverk Timrå hävdar dock att frågan är långt ifrån avgjord ännu. Sista ordet är inte sagt. Enligt honom har Förvaltningsrätten bara sagt nej till så kallad inhibition, det vill säga de fyra partiernas krav på att beslutet som kommunfullmäktige fattade inte ska gälla tills vidare.

– Men målet ska ju ändå prövas i Förvaltningsrätten framöver, och vad de kommer fram till vet ju ingen ännu, säger Robert Thunfors.

Mer om turerna kring arenaaffären:

TV+TEXT: Arenaköpet klubbades i fullmäktige

ST direktsänder från fullmäktige

Kommunstyrelsen säger ja till arenaköpet – som får kritik för överpris

Sista turen om Timrås arenaköp

Klubbdirektören direkt efter beslutet: "Väldigt avgörande för föreningen"

M-topp motarbetar arenaköpet – vill själv sköta driften

Lindstrand: "De är vinnare i dag"

Mer läsning

Annons