Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket stänger efter takproblem

Biblioteket i Timrå kommer att stänga i höst.
Bekymmer med taket gör att dörrarna slår igen.
– Vi fick en signal om problemen i början av sommaren, säger Bo Markusson.

Annons

Det kommer att blir problem att låna böcker i höst. Biblioteket på Bovägen kommer att stänga i oktober. Det är innertaket som sett sina bästa dagar och problemet med de gamla plattorna i taket har varit känt länge. Men för ett par månader sedan så hände något som gjorde att man tvingades agera.

– Det kom en platta farandes i början av sommaren och då kände vi att det här måste åtgärdas, säger Bo Markusson, kultur- och bibliotekschef i Timrå.

Till en början var det problem med hur arbetena skulle genomföras på bästa sätt men nu har man kommit fram till en lösning. För att kunna utföra bytet av innertaket så snabbt som möjligt så bestämdes att biblioteket skulle stänga. Alternativet hade varit att byta ut innertaket i sektioner men det hade tagit mycket längre tid.

– Nu kan flera olika hantverksgrupper samsas i lokalerna och då går allting fortare, förklarar Bo Markusson.

Under arbetena kommer hyllorna med böcker att täckas över och behöver inte flyttas. Det gör att projektet med att byta ut innertaket kommer pågå under drygt en och en halv vecka. Det sker mellan den 21 och 30 oktober. Själva bytet av innertaket kommer att ta sex till sju dagar och sedan blir det en del efterarbeten.

– Det blir grovsanering och städning innan vi öppnar igen på måndagen, lovar Bo Markusson.

Under perioden kommer kunder att kunna lämna tillbaka sina lånade böcker som vanligt i det lådnedkast som finns vid biblioteket. Innertaket byts endast i bibliotekslokalen och inte i personalens kontorsavdelning.

– Där är det andra nyare tak som bytts ut i omgångar så det berörs inte, säger Bo Markusson.

Mer läsning

Annons