Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildutställning i forskningssyfte på Midlanda

Den 17–23 maj pågår en bildutställning på Sundsvall-Timrå airport. Det är forskare från Robert Gordon university i Aberdeen som gör ett forskningsprojekt om små flygplatser och dess betydelse för ortsbefolkningen.

Annons

Doktor Graeme Baxter och Lyndsay Bloice sitter tålmodigt i ankomsthallen och väntar på att någon förbipasserande stannar till för att titta på bilderna. Då passar de på att berätta om bilderna och sitt forskningsprojekt och hoppas att människor delar med sig av minnen och berättelser om deras förhållande till flygplatsen.

Lyndsay Bloice och Graeme Baxter är forskare från Robert Gordon university i Aberdeen. De gör en studie om små flygplatser och dess betydelse för ortsbefolkningen.

Utställningen är en exposé av Midlandas historia från 50-talet och framåt. Bilderna och historierna runt dem har Sundsvalls museum tillhandahållit.

Mellan 17-23 maj pågår en bildutställning på Sundsvall-Timrå airport.

– Vi vill titta på vad de små flygplatserna har för betydelse för ortsbefolkningen, och sen jämföra datan med de andra flygplatserna vi har studerat, säger Graeme Baxter.

Graeme och Lyndsay har tidigare besökt flygplatser på Orkneyöarna, Irland och ett litet samhälle i Skottland som för en tid sedan förlorat sin flygplats.

– Det skiljer sig ganska mycket mellan flygplatsernas funktioner. På vissa ställen är inte flygplatsen bara början, utan en del av resan. Flygplatsen blir i sig ett resmål med konstutställningar och andra kulturevent, säger Lyndsay Bloice.

På måndag eftermiddag packar de i hop och reser till Norge och slutligen vidare till Australien som är sista anhalt.

Mer läsning

Annons