Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsrättsförening kämpar för bussförbindelser

/
  • Bertil Lehto, ordförande i föreningen, tillsammans med Ture Sundwall, Anita Nilsson, Rita Lohi, Bengt Berger, Jan Nilsson och Vivan Berglund. Alla är bittra på att man förlorat bussarna på Kungsvägen.

Bostadsrättsföreningen Örnen fortsätter att kämpa för att få reguljära bussförbindelser längs Kungsvägen. Annars blir ett av kommunens största bostadsområden helt avskuret, hävdar man i en ny skrivelse till kommunen.

Annons
Vi gladde oss den nya fina hållplatsen som byggdes förra hösten, säger ordföranden i bostadsrättsföreningen, Bertil Lehto.
Men när den var klar försvann bussturerna. Efter 15 år har vi fått stadga i vår förening. Vi har 282 lägenheter, alla är uthyrda och det mesta fungerar numera bra. Att då förlora lokalbussarna när vi faktiskt är så många som tusen personer som bor här, är obegripligt.
I Örnen bor många äldre och många barnfamiljer.
Barnfamiljerna måste ofta ha två bilar, vilket märks på våra parkeringar. Alla drygt 400 platser som finns i garagen och utomhus är upptagna vid vissa tillfällen. Ur miljösynpunkt borde Timrå kommun vara mer mån om sitt rykte som miljökommun, tycker Bertil Lehto.

Taxi ingen lösning
Efter hård kritik ända sedan i somras när den nya turlistan vållade förvåning och bestörtning i flera bostadsområden i kommunen, har Örnen fått ett löfte om försökstrafik med en åttasitsig taxi, på förmiddagar och eftermiddagar.
Men varför tar man inte kontakt med oss innan man beslutar, undrar Bertil Lehto och flera andra som bor i Örnen.
Läget med en taxi på förmiddagar och en på eftermiddagar är ingen lösning för dom som vill åka buss till arbete och skolor. Alternativet är att gå ner till Centrum, under motorvägen.
Det är en lång promenad, särskilt vintertid när man inte kan använda trapporna. Det blir ungefär en och en halv kilometer att promenera. Lyset släcks på nattetid längs gångvägen, något som gör att många tycker det är så obehagligt att gå där att man avstår.

Andra berörda
Det är inte bara Örnen som blir utan lokalbussar med den nya turlistan. Det drabbar boende i Fröland, Mellerstbyn och Timrådalen.
Om man nu erbjuder oss en lösning med stortaxi och turerna förläggs på fel tidpunkter så kommer naturligtvis inte åkandet att bli så omfattande att trafiken permanentas. Jag är säker på att många skulle åka buss om möjligheten bjuds, men man måste ha en turlista som fångar upp resenärer i normala rusningstider, hävdar Bertil Lehto.

Mer läsning

Annons